Lifehacks voor fietsen: fietshack handgel & smeer

0

Een lifehack is zo’n slimmigheidje waarvan je denkt: oh ja, wat hándig! Simple oplossingen of ingrepen die je leven makkelijker kunnen maken. Natuurlijk zijn er ook lifehacks voor fietsen: fietshacks. Deze keer: handgel lost smeer op. Heb jij nog een fietshack? Laat het ons weten!

Lifehacks voor fietsen

Fietshack handgel & smeer
Je handen ontsmetten het handgel: we doen het veel en hebben het veel gedaan de afgelopen maanden. Afgezien van de vragen of een anti-bacteriële gel ook helpt tegen virussen, en of het aanraken van de dispenser in de supermarkt niet onhygiënischer is dan de gel gewoon niet gebruiken, hebben we een leuke handgel-hack voor je.

Want wat blijkt? De desinfecterende handgel laat ook kettingsmeer en rem ‘fijnstof’ verdwijnen. De grondstof ethanol zorgt namelijk niet alleen voor schone, frisse handen, het lost ook smeer op. Een paar druppels op de je handen wrijven en voila: schoon! En meteen gedesinfecteerd. Nu gaan we geen reclame maken voor een bepaalde ‘kruidenier’, maar voor 99 cent heb je flesje met 50 centiliter. Dus als op een gegeven moment alles weer ‘normaal’ is, kun je de gel dus gebruiken om smeer te verwijderen.

Jouw fietshack in deze rubriek? Mail ons!
Jij hebt vast ook nog wel een leuke, gekke en/of simpele fietshack. We horen het graag!
Mail al je handigheidjes naar redactie@fietsactief.nl en we plaatsen ze in deze rubriek.

Lees ook: Fiets schoonmaken? Zo doe je dat

lifehacks voor fietsen

Onverwacht handig die handgel

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.