Leuk om langs te fietsen: takeaways Heerlijkheid Mariënwaerdt

0

Woon je in Utrecht? Hiervandaan kun je prachtige fietstochten maken! Fiets voor of na je route eens langs de winkel van Heerlijkheid Mariënwaerdt in hartje Utrecht: Landgoedkeuken Utrecht. Deze is net weer heropend met biologische producten en takeaway. Lekker voor een picknick onderweg of verwennerij thuis! Ook de Stapelbakker heeft sinds 1 mei een takeaway.

Vanwege de strenge Covid-19 maatregelen en de stilte in de binnenstad, is de Landgoedkeuken op de Korte Jansstraat 5 sinds 18 maart gesloten. Maar per 1 mei gaan de deuren weer open, met een nieuwe opzet. De Landgoedkeuken was vooral lunchroom en deels Landgoedwinkel, alles was er biologisch en grotendeels van het landgoed afkomstig. Nu is de gehele Landgoedkeuken ingericht als winkel met takeaway. Het assortiment landgoedproducten bestaat uit kaas, jams, chutneys, honing en curd, Lakenveldervlees, koekjes en granola’s. Dit is uitgebreid met een breed scala aan biologische producten, variërend van biologische pasta’s, olijfolie, balsamico‘s en pastasauzen, tot koffie, thee en chocolade. Dagelijks worden er ook huisgemaakte appeltaarten, quiches en desembroden Van Menno gebakken. Het brocante Engelse servies van de Landgoedkeuken en leuke keukenspullen zijn nu ook verkrijgbaar.

Biologische en streekeigen takeaway in Utrecht

De Landgoedkeuken biedt takeaway koffie, thee, sappen, broodjes, tosti’s, salades, hartige- en appeltaart. Alles vers bereid en natuurlijk biologisch. De indeling van de winkel is helemaal volgens de voorschriften, met een looproute, zodat klanten 1,5 meter afstand kunnen houden van elkaar. Na 20 mei zal worden bezien of het weer mogelijk is om ter plekke weer te ontbijten, koffie te drinken of te lunchen.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Met je aankopen steun je het landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, een 900 hectare groot familielandgoed in de Betuwe. Hier vind je de Stapelbakker, met nu ook afhaal mogelijkheid van pannenkoeken, salades en een weekend special van landgoedkok Djon Okkerse. In de afgelopen weken konden bezoekers van het landgoed al een kopje koffie met huisgemaakte taart afhalen bij een foodtruck voor de Landgoedwinkel. Velen namen iets mee, om samen te picknicken langs de Notenlaan of op stille plekjes van Heerlijkheid Mariënwaerd. Het landgoed kan alle steun goed gebruiken in deze tijd. Woon je in de Betuwe? Dan kun je Heerlijkheid Mariënwaerdt bezoeken met een fietstocht, het ligt pal aan de Linge met een leuk fietspontje aan de zuidkant van het landgoed. In editie 3 2019 vind je een streekgids Gelderse Streken met wel vier routes, onder andere de Betuweroute. Het gidsje is helaas uitverkocht. Heb je ‘m niet? Kijk dan eens naar de Lingeroute.

Meer weten over veilig fietsen in corona-tijd?

Lees hieronder verder (met links naar nog twee artikelen):

Fietsorganisaties: blijf dichtbij huis en houd voldoende afstand

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.