Fiets je anders door corona? En hoe dan? Doe mee aan de poll & win!

8

Ondanks alle aandachtspunten en richtlijnen, kun je gewoon blijven fietsen in deze nogal buiten-gewone tijd. Sterker nog: fietsen in de – steeds schonere – buitenlucht is goed voor je gezondheid. FietsActief vraagt zich dan ook af: doe je dat ook? En hoe dan? Fiets je gewoon door? Of fiets je anders door corona en heb je wat fietsgewoonten aangepast? Vul onze korte online poll in en maak kans op een leuke prijs!

Fiets je anders door corona?

Fiets je minder of juist meer? In de buurt of toch wat verder weg? En met wie fiets je?

HIER kun je meedoen en de poll invullen. Bedankt alvast!

Lees ook: Fietsen en corona

Deel.

Over de auteur

8 reacties

 1. Wim van Beek op

  Beste Lezer

  Zoveel mogelijk en dat was de laatste weken goed te doen.
  Om het huis of eigen omgeving.

 2. J.van Elderen op

  Mijn partner en ik fietsen nu hoofdzakelijk op de hometrainer, wij zijn de kwetsbare mensen van achter in de 70, maar als we toch buiten fietsen is het naar het bosgebied ongeveer een halfuur en dan weer terug.

 3. Geachte,
  Is het verboden / af te raden om met de auto met fietsen op de drager naar een andere plaats in Nederland te rijden om daar te gaan fietsen ?????
  Ik hoor graag een reactie.
  m.vr.gr.

 4. Hans van Brecht op

  Ik fiets nagenoeg niet meer omdat veel andere fietspad- c.q. weggebruikers geen idee hebben hoeveel 1,5 meter is en naar mijn mening het idee hebben dat ze op de (brom-) fiets onschendbaar zijn !!

 5. zo lang het nog kan en mag fietsen wij, ook om de conditie bij te houden. Ik werk thuis en zit de gehele dag. We pakken af en toe inderdaad de fietsdrager maar rijden Max 1/2 uur en zoeken rustige plekken op. Gelukkig wonen we in het Noorden des lands en daar is het niet zo druk. Ik fiets met mijn echtgenoot en verder niet. en proberen zoveel mogelijk afstand te houden.

 6. Ik heb net de poll ingevuld, alleen werd ik gedwongen te kiezen tussen antwoorden terwijl die van mij er niet bij stond. Dit wordt geen betrouwbare poll met deze manier van vragen stellen ik bang….

 7. Ik fiets niet anders door corona. Vandaag nog een tourtje gefietst van 45 km’s vanuit Wijk bij Duurstede langs de Rijn naar Rhenen en via Elst Amerongen retour.
  Gisteren met mijn vrouw een ommetje Zeist gefietst van 40 km’s

  Afhankelijk van het weer fiets ik tussen de 8000 en 10.000 km ’s per jaar ! Sinds mijn pensionering
  m.i.v. 1 juli 2009 ! Ben inmiddels 73 jaar en volgende maand wordt ik 74.
  Fietsen is mijn passie, ik heb thuis een collectie van 300 miniatuurfietsen in mooie vitrine kasten.

  Indien belangstellend, sta ik open voor “kom maar eens kijken” , kan zomaar een heel leuk artikel voor uw blad opleveren ! -;)

  vr groet Jan van Tellingen

 8. Rob Vriens op

  Als antwoord op de vraag van dhr VAnbochove: het is niet verboden om met de fiets achter op de auto naar een andere plaats te gaan om te fietsen. Probleem is alleen dat de meeste mensen een leuke plaats opzoeken om te gaan fietsen en dat er meer mensen op datzelfde idee komen. Dat zijn vaak ook de gebieden met de smallere fietspaden waardoor het moeilijk is om de 1,5 meter aan te houden. Dus ook hier geldt: bezint eer ge begint. Laten we met z’n allen proberen een totale Lock-down te voorkomen.
  Ik fiets zelf nog iedere dag en mijd de plaatsen waar onvoldoende ruimte is om elkaar te passeren.
  SamenSterk !! Rob Vriens