Europese fietsroutes op je telefoon: lekker makkelijk + video

2

Niets heerlijkers dan als voorbereiding op je fietsreis een mooi routeboekje door te bladeren en te lezen. Of gewoon een goeie ouwe kaart uit te vouwen en lekker op papier te bestuderen waar je straks zult fietsen. Eenmaal op het fietspad – of op wat op dat moment als fietspad dienst doet – vind je zo prima je weg. Maar de fietsroutes op je telefoon hebben, is toch ook wel heel handig.

Fietsroutes op je telefoon

Leuk daarom dat je bij de Fietsvakantiewinkel steeds meer Europese routes kunt kopen. Die open je dan in de Fietsvakantiewinkel-app op je telefoon. Zo kun je niet alleen à la Google Maps achter het pijltje aan fietsen, maar vind je ook allerlei informatie over hotels, pensions, campings en fietsenmakers.

Inmiddels zijn er tien routes in de app opgenomen waaronder een aantal van de Stichting Europafietsers. Denk aan de Jacobsroute, Limesroute, Groene valleienroute, het Donaufietspad, de fietsroute naar Praag en de Moezelroute. Nederland Fietsland heeft de Elfstedenroute aan de app toegevoegd.

fietsroutes op je telefoon

Na 1100 kilometer trappen: Praag in zicht!

Gratis downloaden

De app van de Fietsvakantiewinkel kun je gratis downloaden in de Google Play Store of in de App Store. Binnen de app kun je de gewenste routes aanschaffen voor € 3,50 per stuk. Om te laten zien de app werkt, met alles wat erbij hoort, zit er een Nederlandse voorbeeldroute in die je gratis kunt downloaden. Dit is de Nederrijn-Heuvelrugroute. Zo kun je zelf ontdekken hoe gebruiksvriendelijk dit voor jou werkt. Meteen een indruk krijgen? Bekijk de video hieronder.

TIP
Zorg dat je telefoon goed opgeladen is. Een powerbank meenemen is altijd een goed idee, zo kun je onderweg bijladen. Zorg natuurlijk ook dat je telefoon goed vastzit op je stuur met een houder!

Lees ook: De smarthphone en de fiets

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Route-App Fietsvakantiewinkel van Fietsvakantiewinkel op Vimeo.

Deel.

Over de auteur

2 reacties

  1. Ger Schuiling op

    Hoi, ik heb net de fietsroute app van fietsvakantiewinkel gedownload, maar bij het registreren gaf hij aan dat het e mailadres al bekend is. Daarna nieuw wachtwoord aangevraagd en toen gaf hij aan dat het e mail adres nog niet bekend is. Wa t moet ik nu doe ???