Fietsstad van het Jaar 2020, wie heeft de eer?

0

De winnaar wist Enschede, Scherpenzeel, Schiermonnikoog en Winterswijk achter zich te laten. Volgens Saskia Kluit, directeur van de Fietsersbond, verdient de winnaar de titel Fietsstad van het Jaar als geen ander. “Het is er lekker en ontspannen fietsen, en dat waarderen fietsers. De fietspaden zijn er breed, fietsers voelen zich veilig en fietsparkeerplekken zijn goed geregeld…. Een ideale Fietsstad dus”.

Fietsstad van het Jaar 2020

Veenendaal is die ideale Fietsstad. Wethouder Engbert Stroobosscher van Veenendaal: “We zijn erg blij met deze prijs. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan onze fietsstad-campagne en met resultaat! Veenendaal is een fietsstad bij uitstek, met de fiets kun je overal snel, veilig, gezond en duurzaam komen. We doen ons best om de fietsinfrastructuur continu te verbeteren, zodat het heerlijk fietsen is in Veenendaal”

Naast de titel Fietsstad 2020 ging Veenendaal ook met de prijs voor beste middelgrote gemeente naar huis. Enschede won de prijs voor beste grote gemeente, terwijl Winterswijk de beste kleine gemeente bleek. Scherpenzeel was ten opzichte van 2018 de grootste stijger, terwijl Schiermonnikoog een eervolle vermelding kreeg voor beste Fietseiland.

Fietsstad van het Jaar

Over de prijs

De tweejaarlijkse ranglijst is samengesteld op basis van het grootste fietsonderzoek van Nederland: ruim 45.000 fietsers gaven hun mening over de kwaliteit van het fietsen in hun omgeving. Dit beeld is aangevuld met een aantal objectieve factoren, bijvoorbeeld de hoeveelheid vrijliggende fietspaden naast 50-wegen, stedelijke dichtheid en hoever fietsers moeten omrijden om op hun bestemming te komen. Meer over de enquête en alle data staat op de website van de Fietsersbond.

Meer weten over de Fietsstad van 2018? HOUTEN had de eer.

In deze video een impressie van Veenendaal en wat de stad doet om een ideale Fietsstad te zijn:

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.