Drie tips voor je accu in de winter

0

Accu in de winterDe accu van een elektrische fiets is gevoelig voor kou. Gelukkig is er een aantal zaken waar je op kunt letten. Daarmee blijft je accu in goede conditie en blijf jij vrolijk rond rijden.

Tips voor je accu in de winter

  1. Bewaar je accu ’s winters binnen bij kamertemperatuur in een droge omgeving, ook als deze niet opgeladen hoeft te worden (zie tip 2). In huis, als je op bezoek bent, op je werkplek: houd de accu warm & droog.
  2. Fiets je niet veel op je e-bike in de winter, laad je accu dan wel regelmatig op. Denk aan een maandelijkse oplaadbeurt. Zorg hoe dan ook wanneer je je stilstaande of gebruikte e-bike oplaadt in de winter dat de accu eerst op kamertemperatuur is. Tenzij je net van buiten komt, is dat natuurlijk al het geval (zie tip 1). Kom je van buiten, laat je accu dan eerst even opwarmen voor je begint met opladen.
  3. Met een beschermende neopreen hoes om je accu rijd je zuiniger en verder dan zonder hoes. De hoezen zijn er voor accu’s die op de achterdrager zitten. Ze kosten tussen de 20 en 50 euro.

Tot slot: lees de gebruiksaanwijzing van je elektrische fiets voor advies over onderhoud in de winter!

Accu in de winter

Een neopreen jasje voor je accu

 

Deel.

Over de auteur

Geef je reactie