Nieuw super-de-luxe e-bike hotel: ARPURIA, in de Alpen

0

Zoek je echt een hotel dat je als e-biker helemaal in de watten legt? Dan is het nieuwe ARPURIA hidden luxury mountain resort in St. Anton am Arlberg een aanrader. Trek erop uit met de eigen e-bikes, laat je in de watten leggen in de spa en geniet van ‘fine dining’ – zo luxe kan een fietsvakantie zijn. 

Vanuit de panoramasauna kijk je mooi uit over de beboste berghellingen

Luxe spahotel met e-bikes

ARPURIA is niet zomaar een hotel: dit “hidden luxury mountain home” behoort tot de exclusieve Hideaway Hotels Collection en de gerenommeerde Leading Spa Resorts. De wellnesswereld is een juweeltje met de prachtige panoramasauna – en nog veel meer sauna’s om uit te kiezen. Was je fietstocht iets te vermoeiend? Een paar uurtjes in de ARIA SPA en je voelt je als herboren.

Geen slecht plekje om te ontspannen na een dagje op de fiets

Proef de streek

Ook iets om naar uit te kijken na je fietsdag: de culinaire hoogstandjes. Het PURA restaurant staat voor casual fine dining. In de zomer geniet je ook in een lounge in de openlucht en een stijlvolle ambiance van heerlijke hapjes op basis van hoogwaardige regionale ingrediënten. De verfijnde gerechten en dagelijks wisselende specialiteiten beloven een heerlijke culinaire ervaring die je nog lang bijblijft. ’s Middags een late lunch (inbegrepen voor hotelgasten) tussendoor een koel drankje of een snackje op het zonneterras van de spa? Je komt hier niets tekort.

Sfeervol dineren en genieten van lokale specialiteiten

Eropuit met e-bikes

Met de gloednieuwe e-bikes die in het hotel zelf te huur zijn ontdekken natuurliefhebbers de vrijheid van elektrisch fietsen in de bergen. ARPURIA is lid van het label “Mountain Bike Holidays” en heeft allerlei e-biketochten samengesteld voor beginners en gevorderden. Ook kun je de mooiste plekken op de Arlberg samen met een bikegids verkennen. Na de tocht vinden de fietsen een veilig onderkomen in de fietsenstalling. Hier kun je je e-bike opladen en natte kleding ophangen in kledingdroogkasten, zodat alles de volgende dag weer klaar is voor gebruik.

Yoga, wijnproeven & een knusse berghut

Maar er is nog veel meer te doen. Je kunt hier ook prachtig wandelen, of doe mee met een yogasessie of een wijnproeverij in het hotel. Geniet ’s avonds in de bar van livemuziek, neem deel aan een masterclass sushi maken of laat je inwijden in de geheimen van de natuurkeuken. Zweef in een gondel de Valluga op, maak een fakkeltocht bij het vallen van de avond, fiets rond de kristalheldere Verwallsee, en proef een lokale specialiteit in de knusse Darmstädter Hütte. Nergens vind je betere knoedels! Met de Sommercard beleef je hier allerlei gratis avonturen.

Ontspannen en loslaten

In ARPURIA wordt luxe niet gedefinieerd door blinkend goud en andere overdaad, maar juist door een rustgevende sfeer die ademruimte creëert. De kamers van het hidden luxury mountain resort zijn een weldaad om je in terug te trekken. Architecten en ontwerpers hebben samen met de gastheren een heel bijzondere setting gecreëerd die ruimte biedt om te ontspannen en tot rust te komen. Loslaten, daar is ARPURIA voor gemaakt. Uitstekende service, de puurheid van de natuur voor de deur, heerlijke rust en het gevoel dat tijd er niet toe doet – misschien wel de grootste luxe van deze tijd.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.