Fietsen in de Provence: volg de Durance

0

Leuke tip in de Provence: fietsen langs de Durance! Deze rivier leidt van de Zuidelijke Alpen naar de Provence, langs historische bezienswaardigheden en schitterende landschappen. De uitgestippelde fietsroute van 170 kilometer is perfect voor een paar dagen terugschakelen in La Douce France.

De Vallée de la Clarée bij Briançon / Liparoti-Giroud. C

Fietsen langs de Durance

De fietsroute ‘La Durance à vélo’ strekt zich uit over 170 kilometer, van Serre Chevalier tot Sisteron. Je volgt de belangrijkste rivier van de Zuidelijke Alpen naar de Provence, langs allerlei natuurlijke en culturele hoogtepunten. Leuk voor een paar dagen fietsen, een hele week of combineer met andere routes.

De verdedigingswerken van Vauban in Briançon / Di Duca.M

Fietsen in Nationaal Park Écrins

Vanuit Briançon, een stad vol kunst en geschiedenis, loopt de route door de Guisane-vallei en het Nationaal Park Écrins, waar adembenemende uitzichten de beklimmingen belonen. De weg daalt vervolgens af richting charmante dorpjes, slingert door het groene landschap en loopt door het rustige dorpje Bâtie-Vieille. Een ideaal plekje om een paar extra overnachtingen in te lassen en je ritme aan te passen aan het leven op het authentieke Franse platteland.

Cascade de Dormillouse in Nationaal Park Écrins / Marchand.C

Meer van Serre-Ponçon

Gap verwelkomt de fietsers met zijn kleurrijke gevels en het Domaine de Charance, gevolgd door Chateauvieux. De route loopt verder langs het Château de Tallard en vervolgens langs het meer van Serre-Ponçon, waarmee `je dit fietsavontuur in de Zuidelijke Alpen afsluit. Dit meer is echt een plaatje en de moeite waard om wat langer van te genieten. Het is ook een perfecte bestemming om eens een dagje te gaan mountainbiken, er zijn mountainbike-opties te over!

Zonsondergang boven het meer van Serre-Ponçon / Chovelon.L

Fijne adresjes in de Provence

Zin om je verblijf hier en daar te verlengen op een bijzonder adres? Leuke logeertips in de regio rond de fietsroute: Mas des 5 Fontaines in Sisteron, Hôtel Le Monetier in Serre Chevalier en Hôtel Alpin Cocoon in les Orres.

De omgeving van Briançon

Beeld: Toerisme Provence-Alpes-Côte d’Azur, Unsplash

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.