5 redenen om Luxemburg Stad in 2024 (én 2025) te bezoeken

0

Luxemburg Stad is een ideale fietsbestemming dichtbij huis. In de hoofdstad van het groothertogdom valt altijd genoeg te beleven en dit jaar komen daar nog een aantal nieuwe bezienswaardigheden bij. Van de opening van de nieuwe architectonische fietsbrug Passarelle des Arts tot twee nieuwe exposities met een Europees tintje en nog meer nieuwtjes gepland voor 2025!

Het Trois Glands bos/Alfonso Salgueiro

Luxemburg Stad bruist in de zomermaanden in Luxemburg van de evenementen op het gebied van muziek, theater en historische vieringen. Maar dit is eigenlijk altijd een leuke bestemming. Slenter door de gezellige straatjes, ontdek de diversiteit tussen historische en moderne architectuur, de vele musea en geniet van de uitzichten. Pik meteen de nieuwe bezienswaardigheden mee en pak je agenda erbij voor 2025.

Opening nieuwe fietsbrug Passarelle des Arts

De gloednieuwe fiets- en voetgangersbrug Passarelle des Arts is een architectonisch hoogstandje. Alleen al de moeite waard vanweg het fantastische uitzicht op het bos Trois Glands. De brug is recent geopend en verbindt de Europese wijk van het Kirchberg-plateau en het knooppunt Rout Bréck-Pafendall met het Musée d’Art Moderne Groothertog Jean (Mudam) en het Musée Dräi Eechelen. Over een lengte van 87 meter en een hoogte van 12 meter fiets je tussen de bomen van Trois Glands. De bijzondere constructie van roestvrij staal en glas biedt je het ultieme uitzicht over dit stukje stad.

Passarelle des Arts/Visit Luxembourg

Europa: verbonden in diversiteit

In Luxemburg Stad werd de allereerste grote vergaderzaal van het Europees Parlement gebouwd. Samen met Schengen vindt een belangrijk stukje geschiedenis van onze hedendaagse EU zijn thuisbasis in het groothertogdom. Iedereen die daar meer over wil weten, kan terecht in het gloednieuwe interactieve mediamuseum Europa Experiences dat 9 mei zijn deuren openende in Luxemburg Stad. In het nieuwe Konrad Adenauer gebouw ontdek je wat er tot nu toe gedaan is, wat de uitdagingen zijn en hoe we aan een gemeenschappelijke toekomst kunnen bouwen in Europa. De expositie combineert innovatief design met state-of-the-art mediatechnologie – natuurlijk in 24 Europese talen. Gratis toegankelijk.

Europa Experiences/Parlement européen Luxembourg

Nieuwe tentoonstelling Pure Europe

Ook in het thema Europa: de nieuwe tentoonstelling Pure Europe in het Lëtzebuerg City Museum. Deze expositie daagt je uit om wat meer na te denken over wie er eigenlijk in Europa wonen. Deze kritische reflectie op de clichés rond de Europeaan – rijk, blank, christelijk – wordt op een originele en interactieve manier gebracht. Ontdek zelf hoe divers, verschillend en tegelijkertijd verbonden we zijn. De tentoonstelling is nog te zien tot 12 januari 2025.

Vooruitblik naar 2025: LUGA komt naar Luxemburg

Tuinliefhebbers kunnen alvast vooruitkijken naar 2025. Dan staat de spectaculaire openluchttentoonstelling LUGA op de planning van 17 mei tot 18 oktober 2025. LUGA – Luxembourg Urban Garden – is een groots opgezette expositie met stadstuinen, landschaps- en artistieke installaties, landbouwprojecten en leefgebieden in Luxemburg. De tijdelijke tentoonstelling van LUGA zal plaatsvinden op vijf unieke locaties in Luxemburg: in Luxemburg Stad in het stadspark Edouard André, de Pétrusse-vallei, de Alzette-vallei en de wijk Kirchberg, evenals in de stad Ettelbruck in Nordstad. Bezoekers kunnen de tentoonstelling verkennen via verschillende routes en onderweg genieten van kleurrijke tuinen, boeiende agrarische landschappen en talrijke vrijetijds- en ontmoetingsplekken.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.