Ontdek Zuid-Tirol: paradijs als je lekker lang en veel wil fietsen

0

Zuid-Tirol is een paradijs voor fietsliefhebbers. Met meer dan 600 kilometer aan dal-fietspaden heb je hier de keus. Na een dag op het zadel kun je terecht in een van de gecertificeerde Bett+Bike fietsaccommodaties, handig! 

Alto Adige wijnroute Credits: IDM Südtirol / Alex Moling

Een wijnproeverij per fiets

De 150 kilometer lange Alto Adige wijnroute is een betoverende reis door de smaken van de regio. Tussen de uitgestrekte wijngaarden en schilderachtige dorpjes geniet je van proeverijen bij lokale wijnmakers en ontdek je de diversiteit van wijnen. Een bijzondere fietstocht is de 27-kilometer lange Alte Bahntrasse. Deze tocht volgt het spoor van de eerste Fleimstalbahn-spoorlijn, die werd gebouwd tijdens de Eerste Wereldoorlog. Deze spoorlijn werd tot 1936 voornamelijk gebruikt om goederen te vervoeren.

De tocht begint in het plaatsje Ora en loopt naar de stad Predazzo. De trail is nog in goede staat en goed te fietsen. De fietstocht neemt je mee door historische dorpjes, prachtige wijngaarden, dwars door het Pinot Noir-hart van Pinzon en het berglandschap van natuurpark Monte Corno. Het uitzicht op het Zuid-Tiroolse laagland is adembenemend. Nog leuker: iedere donderdag wordt er een speciale wijnproeverij op de fiets georganiseerd, inclusief een gids die meer vertelt over de omgeving.

Pustertal Valley fietsroute Credits:I DM Südtirol / Alex Moling

Langs de spoorweg

De prachtige Pustertal Valley Cycling Route leidt fietsers van Brixen helemaal tot aan Oostenrijk over een afstand van 105 kilometer. Deze route loopt langs het spoorwegpad, wat betekent dat je heen kunt fietsen en vervolgens de trein terug kunt nemen. Het is een ideale manier om de adembenemende landschappen te verkennen zonder je zorgen te maken over de terugreis.

De route maakt ook deel uit van de München – Venetië route die dwars door de Alpen loopt, waardoor het een fantastische optie is voor avontuurlijke fietsers die op zoek zijn naar een uitdagende en schilderachtige route.
Tip: zorg dat je de trein buiten de spits pakt. Zo weet je zeker dat je je fiets in de trein krijgt. Je kunt ook een fiets huren bij een aangesloten fietsverhuurder en deze inleveren bij een van de drop-off points.

En altijd weer een leuk plaatsje om even af te stappen Credit: AlexMoling_IDM_Talradwege

Door de Dolomieten

Niet ver van Bolzano, de regionale hoofdstad, vind je Eggental met zeven bergdorpjes en twee van de meest beroemde bergketens in de Dolomieten: de Rosengarten en Latemar massieven. Allebei staan ze op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Farm Tour is een toegankelijke fietstocht van 26 kilometer die grotendeels over een bospad loopt en biedt een onvergetelijk uitzicht over de bergketens. Een aanrader voor iedere fietsfanaat.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.