Nieuwe fietsroute in de Ardèche: Vignes et Vallons

0

Vignes et Vallons is een nieuwe route in de Ardèche, tussen Saint Montan en Alba la Romaine. Deze bewegwijzerde fietsroute slingert in 53 km langs rustige landwegen en mooie dorpjes. Er zijn ook korte lussen te maken vanuit de dorpen en je pikt gemakkelijk een fietsdagje langs de Rhône mee!

Fietsen langs wijngaarden vlakbij Larnas

Ontdek wel 6 mooie dorpjes

De route Vignes et Vallons neemt je mee langs zes mooie dorpjes, waaronder de onderscheiden authentieke dorpen Saint-Montan en Alba-la-Romaine. Buiten de gebaande paden, door wijngaarden en lavendelvelden, loopt het pad ook door rustige bosgebieden. Elektrische fietsen zijn hier het perfecte vervoermiddel om de bijna 1000 meter hoogteverschil en een aantal bergpassen te overwinnen. Je kunt ook altijd kiezen voor een van de kortere lussen van 12 km of 35 km, die vertrekken vanuit de dorpen.

Fietsen langs velden vol lavendel

Enkele van de hoogtepunten van het circuit zijn de charmante Saint-Pierre-kerk in Larnas en de afdaling naar het gehucht Valgayette, met de bloei van immense velden vol irissen in mei. Ook niet te missen is het weggetje langs de rivier de Nègue. Deze staat droog in de zomer, maar is in het voorjaar een mooie plek om de waterpoelen en doorschijnende bassins te bewonderen. Neem een kijkje in de dorpen Saint-Montan, Saint-Thomé, Valvignères, Alba-la-Romaine en Gras. De afdaling vanaf de Col de la Fare is ook een highlight, net als de vallei tussen Gras en het gehucht Fontfreyde: velden vol wijngaarden en lavendel.

De Nègue in juni, prachtig!

Korte fietsrondjes in de Ardèche

Deze korte fietsroute (12 km) vanuit het prachtige dorp Saint-Montan neemt je mee langs gevarieerde landschappen en unieke uitzichten over het plaatsje. Van de koelte vlakbij de rivier, maak je een korte klim richting de Ermitage-heuvel voordat je door de wijngaard Coteaux du Vivarais fietst. Vanaf Saint-Montan ben je ook vlot aan de Rhône. Hier kun je deze mooie lusroute volgen langs beide oevers van de rivier tussen Bourg-Saint-Andéol en Viviers. Ga de rivier op via een prachtige schaduwrijke groene weg en observeer de fauna en flora langs de rivier en langs de lônes. Vanaf de Drôme-kant aan de rechteroever van de Rhône steek je later de rivier weer over met de iconische Robinet-hangbrug!

Het prachtige dorpje Saint-Montan is een Village de Caractère

Meer info

GPX-bestanden coördinaten en een downloadbare folder vind je hier: https://www.gorges-ardeche-pontdarc.fr/decouverte-ardeche/velo-et-vtt-enardeche/boucles-cyclables-rhone-gorges-ardeche/ (alleen in het Frans)

Beeld: ©A.Renaud-Goud-ADT07, ©M.Dupont-ADT07, ©M.Geray-ADT07, ©O.Hermitant-ADT07

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.