Nieuwe bourgondische (+fietsvriendelijke!) adresjes in Bourgogne

0

Het goede leven, genieten van een goed product dat hier gemaakt is, de tijd nemen om een wijn of een specialiteit te proeven en de herkomst te leren kennen… Gastronomie en wijnen vormen het DNA van de regio Bourgogne. Hier vind je heerlijke adresjes voor levensgenieters, om het leven te vieren!

Topstek om een buitje uit te zitten: Hostellerie de Levernois. Beeld: © Maison Kalos

Tea time bij Hostellerie de Levernois

Elke zaterdagmiddag kun je voortaan genieten van de zoete en hartige lekkernijen van Lucas Chambfort, de chef-patissier van Hostellerie de Levernois. Je ziet altijd seizoensproducten terug, zoals aardbeien. Installeer je bij de haard of op het terras, met een warm drankje of een coupe champagne, leuk met mooi weer maar ook als het wat tegenvalt. Ook geen slechte plek om te overnachten. Het hotel heeft inmiddels de vijfde ster ontvangen en er zijn nieuwe ‘chambres prestige’ geopend in het Pavillon de la Maison. Een Accueil Vélo adres: fietsvriendelijk dus, met allerlei speciale voorzieningen! Op steenworp afstand van het mooie oude Beaune.

Brunch in Château de Sainte-Sabine

Chef-kok Benjamin Linard en zijn team spannen zich elke zaterdag in om een chique brunch samen te stellen. Je hebt dus een goede reden voor een weekend in Château de Sainte-Sabine! Tip: de prachtige suite ‘Salle des gardes’, nét een jaartje open. Helemaal geen verkeerde plek om je te installeren bij de haard, als een geplande fietsdag in het water valt. Neem ook zeker een duik in het nieuwe zwembad. Ook alweer een Accueil Vélo adres, dus als fietser zit je hier goed.

De nieuwe suite – je zou bijna hopen op een regenachtige dag. Beeld: © Maison Kalos

Mag het ietsje meer natuur zijn?

Ietsje laagdrempeliger: de vereniging ‘L’Appel des Bois’ organiseert wandelingen voor fijnproevers van tweeënhalf uur in de Morvan. Doel? Eetbare planten in één oogopslag leren herkennen, ze leren plukken en ze leren bereiden aan de hand van 100% natuurlijke recepten. Leuk om mee te pikken tijdens een fietsvakantie, daarna kijk je heel anders om je heen!

Prachtig, zo’n mand vol wildpluk kruiden, maar wat doe je ermee? Beeld: Elodie Quantin

Slapen & smullen in het Pays Charolais-Brionnais

Een tuinder, bakker, molenaar, veeteler, viskweker, slakkenkweker, imker, kaasmaker, wijnboer, bierbrouwer, visser: bij JK Restaurant halen ze echt alles bij bevriende producenten uit de directe omgeving. Jeanne-Louise Jondot en Kévin Pontoglio maken graag gebruik van lokale kennis en korte lijntjes. Hun kleurrijke, bijzonder
verzorgde borden vol lekkers zijn een feestje voor alle zintuigen. Nog een fijn adresje in het Pays Charolais-Brionnais: Le Clos Vercheron. Deze voormalige boerderij is omgetoverd tot geraffineerd gastenhuis met spa en zwembad. En je hebt er prachtig uitzicht over het platteland. Helemaal fijn: je kunt er e-bikes huren!

Mooi strak en modern adresje op het Franse platteland: Le Clos Vercheron.

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.