Fietsen in Bourgondië: fijne Franse fietsnieuwtjes

0

De Bourgondische landschappen zijn eeuwenoud. Je schakelt er vanzelf een tandje terug, figuurlijk en misschien ook wel letterlijk. Fietsend midden in de natuur over landweggetjes hoor je de wind door de wijngaarden ruisen, het murmelen van de riviertjes en de stilte van de bossen. Een heerlijke regio om op te laden. We zetten wat nieuwtjes op een rij.

Fietsen in Bourgondië: Vélo Vitamine

Kleine wegen met weinig verkeer, kanaaloevers, Romeinse wegen, brede, vlakke paden, bossen en ongerepte streken: Vélo Vitamine organiseert idyllische uitstapjes met een gids om rustig het Bourgondische platteland te ontdekken, van Dijon tot Auxois.

Gezellige boel: met z’n allen op de fiets, ‘Vélo Vitamine’ tanken! Beeld: Vélovitamine

Avontuur! Gravelbiken van Morvan tot Mediterrannée

De Grande Traversée du Massif Central voor mountainbikes, aangepast voor gravel bikes. Deze route van wel bijna 1400 kilometer strekt zich uit van de Morvan tot de Middellandse Zee. Goed nieuws: vanaf 2024 wordt een segment van de GTMC aangepast voor gravel bikes, leuk om eens te proberen!

‘Tis is af en toe even klimmen, maar daar krijg je wel wat voor terug Beeld: @hikes and travel

Nieuwe routes: app Voie Verte 71

In de app ‘Voie Verte 71’ vind je regelmatig nieuwe routes. Zo is onlangs de ‘Voie Verte du Morvan aux vignobles’ bijvoorbeeld toegevoegd: een tocht van 47 kilometer van Autun naar Santenay waarbij je al fietsend de schatten in het noorden van de Saône-et-Loire ontdekt. Je vindt de app hier in de Google Play Store en in de App Store, of volg deze link naar de route.

Fietsen is leuk en afstappen bij bijzonder erfgoed ook! Beeld: Guillaume Robert-Famy

Stadswandeling per app

Autun is meteen een leuke oude stad om mee te pikken als je de voie verte fietst. Het ligt aan de poort van de Morvan. Wil je Autun in je eigen tempo bezoeken met een stadswandeling, ga dan op pad met de app Whatizis, de eerste app voor virtuele herkenning van monumenten met een gids.

Chambre d’hôtes in Autun
Overnachten in het mooie Autun? Zet je koffers neer in Augustodun’home, een sfeervol huis dat tot chambre d’hôtes is verbouwd.

Nieuwe verbinding via het Canal de Bourgogne

Dankzij een nieuwe verbinding via het Canal de Bourgogne is het nu mogelijk om vanuit Saint-Jean-de-Losne naar Dijon te fietsen. Onderweg kom je langs 22 sluizen, verspreid over zo’n dertig kilometer over een lekker vlakke route.

Fietsverhuur & reparatie
Fiets huren of laten repareren? Op naar het fijne Atelier & Son in Châtillon-sur-Seine!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.