Nieuwe gids: De mooiste plekjes in Zeeland – met fietstips

0

Bijzonder Plekje, een website vol leuke adresjes, heeft een nieuwe gids uitgebracht: De mooiste plekjes in Zeeland. Wij selecteerden de leukste fietstips voor je: van routes tot bijzondere fietsverhuur. Je hoeft alleen nog maar te gaan.

Fietsen door de Zeeuwse duinen, met uitzicht op zee

Nét even wat meer genieten

Blokarten op de Zeeuwse stranden, van theetuin naar theetuin fietsen, struinen door de duinen, lunchen bij leuke plekjes, een verrassende stedentrip, oesters rapen en verse vis eten… Met de gids De mooiste plekjes in Zeeland ontdek plekjes in Zeeland waar je nét even meer geniet.

Bloemdijken Op je bucketlist: fietsen over de bloemdijken in Zuid-Beveland!

Loods Tien

Op een mooie plek aan het Zeeuwse strand vind je Loods Tien, net buiten Breskens, met zicht op de skyline van Vlissingen. Overdag een fijne plek om op het terras neer te strijken na een strandwandeling of tijdens je fietstocht langs de kust. ’s Avonds een prachtige plek om te genieten van de zonsondergang met de vuurtoren op de voorgrond. Langzaamaan zie je steeds meer lichtjes aangaan aan de overkant van het water.

Zeker even afstappen bij Kasteel Westhove in Domburg! beeld: Festina Lente

Fietsen door ruige duinen

Een must als je hier op vakantie bent: huur een fiets in Renesse of Burgh-Haamstede en maak een tochtje over de Vroongronden. Vroeger graasde er vee in deze ruige duinen, nu vind je er een mooi fietspad van zo’n 4,5 kilometer. Tijdens de schemering kun je reeën en damherten spotten. Rijd nog even over het Duinhoevepad naar een steile duintop met fantastisch uitzicht.

Deltawerken Fiets ook eens de route Expeditie Delta op Schouwen-Duiveland (43 kilometer) vanuit Renesse. Filmpjes en podcasts vertellen je onderweg meer over de Deltawerken.

Festina Lente fietsen

Een fatbike, e-bakfiets, e-chopper, step of mountainbike huur je bij Festina Lente aan de Brouwerijstraat 7b in Oostkapelle. Ze hebben ook elektrische tandems. Of kies voor een gewone fiets. Peter en Tanneke runnen de zaak met hun kinderen: betrokken eigenaren die je graag tips geven voor routes en leuke plekken om af te stappen.

Bunkerroute De Bunkerroute is een tocht die door Zoutelande komt. Je ontdekt zo een deel van de tachtig bunkers die na de oorlog zijn blijven staan op Walcheren.

Het Zwin

Op de grens van Nederland en België vind je pal aan de kust Het Zwin. Het is één groot natuurgebied, waar het zeewater bij vloed vrij in- en uitstroomt. Een internationaal vogelvliegveld voor trekvogels. De Zwinroute van 39 kilometer leidt je over de dijk voor een mooi uitzicht. Je start bij de jachthaven van Cadzand, bij het AIRcafé!

De mooiste plekjes in Zeeland
In deze nieuwe gids vind je niet alleen restaurants, hotels, natuurgebieden, musea en bezienswaardigheden, maar ook een persoonlijke selectie van blijmakers. Adressen die je het liefst zelf ontdekt zou hebben. Te leuk om niet te delen. Eerder verschenen al Limburg, Friesland, Drenthe en Gelderland. €20,99. Je bestelt De mooiste plekjes in Zeeland eenvoudig online via Bijzonder Plekje!

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.