Nieuw overnachtingsadresje aan de Dolce Via: Lodges de Praly

0

Nieuw in de Ardèche: de Lodges de Praly, in Les Ollières-sur-Eyrieux. Een ideale tussenstop voor fietsers in de Eyrieux-vallei, op 50 meter van de Dolce Via fietsroute. Een heerlijke fietsroute door de ruige Zuid-Franse Ardèche, zonder lastige klimmetjes!

Lekker luieren op je eigen terras bij de Lodges de Praly

Lodges met zwembad en tuin

Les Lodges de Praly is het ideale vertrekpunt voor de Eyrieux-vallei. Er zijn vier lodges om uit te kiezen, zwembad en tuin staan ook ​​tot je beschikking. Ontbijt en diner zijn op aanvraag beschikbaar. Je zit hier in het hart van het natuurpark Monts d’Ardèche, met een veelvoud aan activiteiten die je verleiden de natuur in te trekken. Zwemmen in de rivier, kanoën, wandelen… En niet te vergeten de iconische Dolce Via ontdekken op de fiets!

Na een dagje fietsen duik je hier zo het zwembad in

Dolce Via: zoetjesaan door de Ardèche

Je zit hier op maar 50 meter van de Dolce Via fietsroute, een rustige route door de Ardèche. Het landschap is ruig, maar stevig klimwerk kom je hier niet tegen. De Via kronkelt over een voormalige spoorbaan, over een langgerekt balkon boven een diep dal. Dat betekent genieten van prachtige uitzichten!. De fiets kan mee in een museum-stoomtrein naar de start van de route, handig en leuk.

Uitzichtpunt aan de Dolce Via: Belvédère – letterlijk ‘mooi uitzicht’

Appartement aan de Dolce Via

Kiezen welke lodge het wordt is nog de grootste uitdaging hier. Het knusse houten chalet staat midden in het groen, tussen bamboe en dennen. De grote ramen laten veel licht binnen, ’s avonds kijk je hier uit over de sterrenhemel. Het appartement op de 1e verdieping van het grote stenen huis is de grootste van de vier: hier kun je niet met 2 maar 4 personen terecht. Licht en ruim, ook een fijne plek als je met z’n tweetjes bent maar wat meer ruimte wilt hebben.

Binnen geniet je nog steeds van de natuur om je heen door de grote ramen

Bed & Bicyle adresje in Zuid-Frankrijk

Het paviljoen is heel slim ingedeeld. Klein, maar gezellig! Het terras in de schaduw van de grote den wordt vast een favoriet plekje om na te genieten van je fietstochten. Het houten chalet l’Escale is het ideale ‘Bed & Bicyle’ adres voor een pauze aan de mooie Dolce Via. In 5 minuten loop je naar het dorp, waar je een bakker, supermarkt, restaurants én fietsverhuur vindt. Nog eens 5 minuten verder wandel je zo naar het openbare strand van het dorp om te kanoën of (veilig!) te zwemmen. Pak de fiets en rijd in een kwartiertje naar de gletsjer Terre Adelice, boomklimpark Aquarock en het restaurantje La Cabane.

Nagenoeg vlak fietsen over de Dolce Via, voormalig spoor in Zuid-Frankrijk

Beeld: ©M.Dupont-ADT07, ©ARG-ADT07

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.