Buff Merino Lightweight nekwarmer – Proefrit

0

We testen niet alleen fietsen in onze rubriek Proefrit, ook fietsaccessoires nemen we onder de loep – van trapper tot tandwiel. Zoals de Buff Merino Lightweight nekwarmer: ‘Een stukje stof in de vorm van een koker: simpel en veelzijdig‘.

Buff nekwarmer

Ook als zweetband, voorhoofdwarmer en polsband doet de koker uitstekend dienst

Buff Merino Lightweight

Een stukje stof in de vorm van een koker: hoe simpel doch veelzijdig kan een fietsaccessoire zijn? Open deur: bij kou is een nekwarmer fijn om je hals warm te houden. Geen gedoe met een lange dikke sjaal. Vriesweer? Trek ’m ook over je oren, kin en mond. Fietshelm? Gebruik ’m als ­tussenlaag en mutsje: warm en vocht­afvoerend. Ook als zweetband, voorhoofdwarmer en polsband doet de koker uitstekend dienst. Helemaal spitsvondig: gebruik de nekwarmer als kussensloop, portefeuillebeschermer of telefoonhoes. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Buff nekwarmer

Helemaal spitsvondig: gebruik ‘m als kussensloop, portefeuillebeschermer of telefoonhoes

Buff Merino Lightweight Specs

De Buff Merino Lightweight is er in tig kleuren en één maat, zoals de meeste nekwarmers. Die ene maat kan per merk of type wel verschillen. Deze is geschikt voor een hoofddiameter van 50 tot 58 centimeter. Gemaakt in Barcelona van 100 procent merinowol, om precies te zijn 125 g/m². De merinowol is ethisch geproduceerd en komt van Australische schapen. Het materiaal is van nature temperatuur- en vochtregulerend, sneldrogend en geurwerend.

Buff nekwarmer

Of gewoon zo, ook fijn als je een helm draagt als tussenlaag

Onze mening

De merknaam Buff is dusdanig gevestigd dat het synoniem is geworden voor nekwarmers. Letter­lijk: veel sporters noemen hun nekwarmer buff, ongeacht het merk. Omdat het materiaal natuurlijk is, wilden we dit merino-exemplaar voor het voetlicht brengen. De Merino Lightweight is naadloos, relatief dun en ademend. Hij voelt ruwig en tegelijk zacht, en is iets rekbaar. Wil je er echt gekke dingen mee doen, kies dan een elastischer en robuuster exemplaar. Voor een fijne dagtocht in de vroege voorjaarskou functioneert deze Buff naar verwachting en tevredenheid.

Buff Merino Lightweight-nekwarmer € 27,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Lees ook: Zo doe je dat – fietshelm kopen en dragen

Alternatieven

GribGrab Multifunctional Merino Neck Warmer
Deze nekwarmer is vergelijkbaar met de Buff Merino Lightweight hiernaast. Hij is er in drie kleuren en één maat, voor een hoofddiameter van 54 tot 63 centimeter. Naadloos, iets ruimer, even zacht, dun en ademend. Ook ethisch geproduceerd. € 26,95 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Buff nekwarmer

Decathlon Van Reysel
De ‘multifunctionele merino nekwarmer voor sportief fietsen 500’ van het Decathlon-huismerk Van Reysel is een leuke budgetoptie. In twee kleuren en één maat, geschikt voor een hoofddiameter van 56 tot 62 centimeter. Heeft een stukje iets dunnere stof bij mond en kin. Niet naadloos en gemaakt van 50 procent merinowol, met verder lycocell, polyamide en elastaan. € 11,99 kijk ook op de WEBSITE VAN HET MERK

Buff nekwarmer

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.