Knooppuntenroute Chaam van Katalijn: van Brabant naar de Kempen

0

Men neme een sportieve e-bike, een bourgondische inborst en een dorp dat ligt in een Belgische én Nederlandse gemeente. Met deze drie ingrediënten bakt hoofdredacteur Katalijn Verel met gemak een gemoedelijke toproute langs de grens: knooppuntenroute Chaam

Knooppuntenroute Chaam

Cadeau: knooppuntenroute Chaam van Katalijn

De knooppuntenroute Chaam uit FietsActief nummer 1 telt 59 kilometer. Het complete artikel vind je niet hier, maar alleen in het tijdschrift dat je bestelt HIER IN DE WEBSHOP. De verzending van dit nummer is gratis binnen Nederland!

Knooppunetnroute Chaam

Fijne fiets ook die nieuwe Gazelle Eclipse C380

Knooppuntenroute Chaam

De fietsdag begint bij De Steengroeve, een knus adresje voor koffie of een pannenkoek, en bovendien een
handige startplek voor deze route richting België. Chaam is bekend van de Acht van Chaam, een van de bekendste wielercriteriums van Europa. Maar vandaag gaan we niet voor sportief. Fotograaf Joris is een jongen van de streek en heeft enthousiast een route uitgestippeld waarin de letter B de boventoon voert: Baarle, Bels, begijnhof en tot slot bier. Deze omgeving is nog niet ontdekt door het massa­toerisme, dus als het goed is, staat ons een ontspannen tocht te wachten, over een voormalige spoorlijn, langs velden en akkers en over een fijn fietspad dat het riviertje de Mark volgt.

Knooppuntenroute Chaam

Wim van Gool van toeristenbureau Visit Baarle vertelt over de omgeving

Knooppuntenroute Chaam

Een smakelijke tussenstop is altijd top

De route Chaam

ROUTE CHAAM

Start De Steengroeve, Industriestraat 24 in Chaam. Alternatieve start is de gratis parkeerplaats aan de Wouwerdries in het centrum van Chaam. Let op: de rest van Chaam is een blauwe zone.

Route (59 km)
Ga met de parkeerplaats in je rug naar links en op de splitsing met de Gilzeweg weer naar links.
KP49 ligt iets verderop ter hoogte van de Wildertstraat.

Volg KP49 – 48 – 75 – 46 -24 – 79 – 92 – 91 – 82 – 87 – 8 – 99 – 12 – 99 – 11 – 52 – 53 – 28 – 21 – 13 – 14 – 31 – 43 – 91 – 44 – 92 – 93 – 47 – 47 – 49.

Volg de weg 9 meter. Neem een scherpe bocht linksaf en volg deze weg 450 meter. Ga rechtsaf en volg deze weg 389 meter terug naar startpunt De Steengroeve. Ben je gestart in Chaam, ga dan vanaf KP47 terug naar KP75.

Knooppuntenroute Chaam

Lekker kruip door, sluip door

Vier fijne koffiestops

  • De Steengroeve Ruime parkeerplaats, zonnig terras, midgetgolf en pannenkoeken. No nonsens en gemoedelijk. Een fijne uitspanning voor fietsers. steengroeve.nl
  • Spoorhuis Baarle In een voormalige douaneloods vind je deze hippe ontbijt- en lunchplek met groot terras aan het Bels Lijntje. Houden wij van! spoorhuisbaarle.nl
  • Brasserie Colonie 7 De brasserie ligt heel mooi op het domein van de Koloniën. Voor een hapje of drankje binnen of op het grote terras. Overnachten kan ook, in de gerenoveerde stal waar zes sfeervolle B&B-kamers zijn gecreëerd. colonie7.be
  • Bij de paters Mooi sfeertje, daar in de taverne Bij de Paters in Meersel-Dreef. Aan lange tafels ontmoeten inwoners, fietsers en bedevaardgangers elkaar onder het genot van een goed belegd broodje of een Den Drevenier, het eigen trappistenbier. bijdepaters.be
Knooppuntenroute Chaam

Gezelligheid troef!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.