Nieuwtjes rond het meer van Saint-Point in de Jura

0

Midden in de Doubs vind je het Lac de Saint-Point, het derde grootste natuurlijke meer van Frankrijk. Een leuke bestemming voor allerlei watersporten én je kunt er prachtig fietsen. Het heeft hier wel wat weg van Canada of Alaska – maar dan stukken dichter bij huis.

Een fietsdag sluit je hier in stijl af met een borrel-boottocht over het meer

Canada gevoel in de Jura

Rond het Lac de Saint-Point in de Doubs kun je mooi fietsen. Dicht bij de oever is het lekker vlak, maar ook wat verder van het water vandaan worden de wegen hier niet gauw steil. Routes vind je hier op Komoot en hier op Outdooractive. Fietsen huur je hier. Aan de oevers van het Lac de Saint-Point ligt Port-Titi, een haventje dat doet denken aan Canadese vissersdorpjes zoals je in films ziet. Stap hier zeker even van je fiets, dit is dé plek bij uitstek om te picknicken! Ook niet te missen: de Source Bleue, een bron met helderblauw water op een paar honderd meter van de rivieroever. Volgens een legende kreeg deze bron zijn blauwe kleur door de tranen uit de blauwe ogen van Berthe van Joux, die huilde om de dood van haar minnaar, vermoord door Amaury III van Joux.

Prachtige houten chalets aan het water

De chalets aan de oever van het meer: mooi van binnen en van buiten

Top adres om te logeren aan het meer van Saint-Point: Chalets cœur du lac. Zes gloednieuwe houten designchalets aan de oever van het meer, voor groepen van maximaal 12 personen. Met een medisch centrum en een ultramodern fitnesscentrum. Maar het mooiste is nog wel het uitzicht over het water vanuit het chalet!

Geen slecht uitzicht om mee wakker te worden op vakantie

Borrel-boottocht op het meer

Het concept van de boottocht met borrel is al razend populair in Parijs en doet nu zijn intrede in de Jura, op het meer van Saint-Point. Bij de chalets voor de deur dus! Les bateaux du lac de St Point zijn elektrische catamarans op zonne-energie, lekker duurzaam dus ook nog. Je vaart rustig over het uitgestrekte meer met een glas wijn bij de hand. Een van de mooiste plekken voor een happy hour – en dat duurt hier geen uur, maar een heerlijk luie vijf kwartier. ‘Tis per slot van rekening wel vakantie!

Zonsondergang boven het meer – borreltijd!

Beeld: © Emile Tissot

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.