Luxe fietsadresje: Le Manoir de L’Hermitage in het leuke Cluny

0

Zin in een paar dagen fietsen in de bourgogne, maar dan wel vanuit een luxe adresje? Wat dacht je van Le Manoir de L’Hermitage in Cluny. Bij deze mooie fietsvriendelijke chambres d‘hôtes kun je gratis fietsen lenen. Ontdek het mooie oude stadje en fiets de voie verte!

Le Manoir de L’Hermitage in Cluny is een B&B, op z’n Frans chambres d‘hôtes. Voorzien van het label ‘Accueil Vélos’, wat betekent dat het een fietsvriendelijk adresje is. Zo kun je hier gratis fietsen lenen (op reservering). Een leuke uitvalsbasis voor het mooie stadje Cluny met zijn middeleeuwse sfeer. Kronkelende geplaveide straatjes, romaanse huizen met kapitelen… Vanaf de vestingwerken heb je een prachtig uitzicht over de stad!

Je blijft helemaal in historische sferen bij je verblijf in dit ‘manoir’

Cluny: mooi stadje

In de 10e eeuw ontstond er in Cluny een kloosterhervorming volgens de strenge regel van Benedictus, die vervolgens over heel Europa werd verspreid. De abdij groeide uit tot de spirituele hoofdstad van de clunische orde, met op het hoogtepunt meer dan 10.000 monniken en 1500 kloosters overal in Europa. Van de grootse abdij die in de middeleeuwen werd gebouwd is haast niets meer over, maar als je door de stad slentert kom je overal sporen tegen van de oude abdij. Sommige resten zijn goed zichtbaar en nauwkeurig gerestaureerd, zoals het Palais Jean Bourbon, omgebouwd tot Museum voor Kunst en Archeologie.

Voie Verte vanuit Cluny

Cluny is het vertrekpunt voor talloze uitstapjes en activiteiten. Ontdek het parcours van de Voie Verte met de fiets en rijd door de wijngaarden van de ‘mâconnais en chalonnais’, geniet van het coulisselandchap, bezoek de kastelen en pittoreske dorpjes in de omgeving… je kunt hier alle kanten op!

De natuur in!

Isabelle Austernaud is opgeleid tot boswachter en dol op de natuur. Zij organiseert uitstapjes in de natuur van de
Nièvre. Haar wetenschappelijke, zintuiglijke, ludieke en soms dichterlijke activiteiten voor elk publiek nodigen uit
om de natuurlijke ruimte vanuit een ander perspectief te bekijken. Kijk eens op haar site, natureaucoeur.com. Ons helpen om het bos en zijn geheimen beter te leren kennen, dat is ook een van de redenen waarom de École des Beaux Arbres een originele zwerftocht organiseert door het bos in de Clunysois. Raadsels oplossen, waarnemen, luisteren, nadenken: ideaal om ongemerkt veel te leren. Ze hebben ook leuke mountainbiketochten voor gezinnen.

Vos, gespot door Isabelle Austernaud

Beeld: © Gîtes de France 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.