Nieuw fietsvriendelijk adres in de Ardèche: Auberge de Planzolles

0

Een nieuwe Bistrot de Pays in de Ardèche: Auberge de Planzolles. Dit fietsvriendelijk adres heeft het ‘Accueil Vélo’ label, perfect als uitvalsbasis voor een dagje fietsen! De route Saveurs cévenoles neemt je mee langs wijngaarden en eeuwenoude olijfbomen.

Sfeervol en toch echt helemaal van nu: Auberge de Planzolles

Van gemeenschapsproject tot Bistrot de Pays

Het idee om een bistro op te richten in een dorp van slechts 150 inwoners begon als een gemeenschapsproject. Agathe en haar compagnon Sofian wilden al langer terugkeren naar hun geboortestreek en grepen het idee met beide handen aan. Auberge de Planzolles heeft een restaurant, bar, kruidenierswinkel en slaapplekken voor maximaal 15 personen in zes kamers. De plek is een goede uitvalsbasis voor wandelaars en fietsers vanwege de prachtige natuur. Een ‘Accueil Vélo’ adresje, dus je vindt er allerlei fietsvoorzieningen! Iedere kamer heeft toegang tot een gemeenschappelijke ruimte met een kleine keuken, rustruimte, grote houten tafel en een mooi terras. Je kunt hier ook zelf iets in elkaar draaien met lekkers uit de kruidenierswinkel van de herberg.

Fietsroute door de Cevennen

Je kunt leuk fietsen vanuit Planzolles over de route Saveurs cévenoles (25 km). Vanuit het dorp rijd je over kleine kronkelende weggetjes, omzoomd door lage muren. Je ziet hier overal de roze zandstenen huizen die zo typerend zijn voor de streek. De route neemt je mee op een mooi rondje door de wijngaarden. Stap even af om te genieten van de eeuwenoude olijfbomen die je tegenkomt, stille getuigen van het verstrijken van de tijd. Meer leuke routes in de wijde regio vind je in de nieuwe fietsbrochure van de Ardèche.

Het is lekker fietsen als je weet dat je bij terugkomst zo aan kunt schuiven!

Wandeltip vanuit Auberge de Planzolles

Stukje wandelen door prachtige natuur en langs het water, ter afwisseling van je fietstocht? De route Moulin de Marceau neemt je mee langs een oude watermolen, een geitenkaasmuseum en een distilleerderij waar je een pauze in kunt lassen met lokale biologische gin. Je komt ook langs een heel lief houten bruggetje! Download hier de wandeling.

De Ardèche is een prachtige regio voor wandelingen

Beeld: S.Tripot, Briif.fr

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.