Ontdek Deense Vikingforten vanuit een Viking glamping

0

Wel vijf Deense Vikingforten staan sinds kort op de UNESCO Werelderfgoedlijst – en laat er nou bij eentje ook nog eens een fijne glamping te vinden zijn. In Vikingstijl natuurlijk! Een leuke uitvalsbasis voor een vakantie. Je zit er dicht bij de Magrietroutes en er zijn nog meer uitstapjes te maken in de omgeving. 

De luxe tent is lekker licht en ruim, met vrij uitzicht op de hemel

Glamping als een Viking

Camping Bramslev Bakker ligt midden in de natuur van Bramslev Bakker, met uitzicht op de Mariager Fjord. En toch zit je hier niet overal mijlenver vandaan: in de verte zie je de stad Hobro liggen. Bij het fjord ligt een mooi strand met helder water en een zwembrug. In de heuvels grazen schapen, in het voorjaar zijn hier altijd veel lammetjes te zien. Je kunt er kamperen, maar sinds een jaartje kun je hier ook kiezen voor ‘Viping’: glamping als een Viking. Je slaapt in een compleet ingerichte luxe tent, of in een mooie blokhut. Boven op de heuvel kun je bij het eigen restaurant lekker eten, of even genieten van een kop koffie met zelfgebakken taart.

Geen verkeerd uitzicht bij het eten vanuit het eigen restaurant

Ontdek de Vikingforten, nieuw Werelderfgoed

De camping ligt op Jutland, dichtbij Vikingeborgen Fyrkat. Dit is een van de vijf ringforten uit de Vikingtijd, net benoemd tot UNESCO Werelderfgoed. Meer informatie over de forten vind je ook hier. Bij Vikingfort Fyrkat kun je de Vikinggeschiedenis van Denemarken echt even proeven. Er is een gereconstrueerd langhuis, een museum en een Vikingdorp met live workshops en ‘echte’ Vikingen in de zomer. Je kunt vanuit de camping ook mooie fietstochten maken langs de Margrietroute, die in dit gebied door bossen en kleine dorpjes gaat. En pak zeker eens de raderstoomboot Svanen over het fjord naar Hobro of het leuke Mariager!

Nóg luxer: de nieuwe blokhut van Camping Bramslev Bakker

Stukje wandelen: de Panoramaroute

De camping ligt aan de Panoramaroute, een mooie wandelroute van 10 km. Leuk als afwisseling van het fietsen! Dit is de eerste gecertificeerde Premium Wandelroute van Denemarken, gecertificeerd door het prestigieuze Deutsche Wanderinstitut. Als je begint bij Bramslev Bakker kun je langs het water richting Hobro lopen en de heuvels terug nemen, of andersom als je het liever wat rustiger aan doet op de terugweg. Volg de witte pijlen om de hele route af te leggen – er zijn ook kortere rondjes met afstanden tot 2,3 km.

 

Beeld: Bramslev bakker

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.