5 redenen waarom Scandinavië op je bucketlist thuishoort

0

Advertorial 

Scandinavië heeft geweldige fietsroutes, maar dat is lang niet alles wat deze regio te bieden heeft. Vijf redenen waarom een reis naar het Hoge Noorden niet mag ontbreken op jouw bucketlist.

1. Indrukwekkende natuur

De natuurpracht in Scandinavië is ongeëvenaard! Je geniet er overal van verrassende en indrukwekkende uitzichten: van diepblauwe fjorden, over uitgestrekte gletsjers en imposante vulkanen, tot eindeloze bossen en charmante meren. De Scandinavische natuur geeft je een groot gevoel van vrijheid, rust en ruimte.

2. Unieke activiteiten

In Scandinavië valt er naast fietsen door adembenemende landschappen nog veel meer te beleven. Ga op wildlifesafari en spot elanden, walvissen, beren of zeearenden, maak een huskytocht in sprookjesachtig Lapland, bezoek een ijsgrot of lavatunnel in IJsland of geniet van de diverse watersportmogelijkheden zoals surfen, kajakken, paragliden en duiken. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook rustig struinen door gezellige havenstadjes en genieten van de talrijke wellnessfaciliteiten zijn geliefde activiteiten tijdens een reis door Scandinavië.

3. Aangename temperaturen

In de zomer verlangen we allemaal naar de zon, maar in die periode zijn fietstochten in Zuid-Europa meer puffen en zweten dan echt genieten. Wie ‘Hoge Noorden’ hoort, begint vaak al spontaan te rillen. Onterecht! De temperaturen schommelen er ’s zomers tussen 15 à 20 graden in Lapland en halen soms wel 30 graden in het Zuiden van Noorwegen, Zweden en Denemarken. Ideaal weer voor je actieve vakantie!

4. Middernachtzon

Geniet in de zomermaanden van eindeloze dagen, die je volop kunt benutten. Afhankelijk van je locatie geniet je van ongeveer midden mei tot midden juli van een eeuwigdurende dag. De zon verdwijnt in deze periode nooit onder de horizon en zorgt zo voor urenlange zonsondergangen. Niet alleen erg romantisch, maar ook erg praktisch: wandeling om middernacht? Geen probleem! Tijdens deze periode haal je het meeste uit jouw vakantie.

5. Puur genieten

De zuivere lucht, pure keuken en minimalistische levensstijl maken van Scandinavië de ideale bestemming om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Je kunt er heerlijk ontspannen te midden van dromerige landschappen en ongerepte natuur. Veel lodges en blokhutten hebben bovendien talrijke wellnessmogelijkheden. In Finland vind je in bijna elk verblijf een privésauna. Na je wellnessbeleving geniet je van smaakvolle gerechten, bereid met verse seizoensproducten. Je komt ongetwijfeld terug met een ontspannen lichaam en geest!

NORDIC
Loop jij al helemaal warm voor een reis naar Scandinavië? Neem dan eens een kijkje bij reisorganisatie Nordic, dé specialist voor reizen naar Scandinavië. Hun reisexperts helpen jou met veel plezier bij het uitstippelen van jouw droomreis naar het Hoge Noorden. Meer informatie vind je op nordic.nl

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.