Nieuw: Buitengeluk over de grens – met 3 tips voor fietsers

0

Leuk voor de feestdagen: het nieuwe boek Buitengeluk over de grens. In deze gids vol inspirerende foto’s vind je meer dan vijftig adressen door heel Europa voor een vakantie in de natuur. We selecteerden drie plekken die perfect zijn voor fietsers; in België, Zweden en Duitsland.

Belltent bij Norraryd’s Camping in Zweden

Buitengeluk over de grens: perfecte vakantieadressen voor fietsers

Van populaire vakantielanden zoals Frankrijk en Italië tot verrassende bestemmingen als Zweden, Tsjechië en Slovenië: met dit boek vind je buitengeluk op de mooiste plekken in Europa. Heerlijk om urenlang in te bladeren deze winter en op je gemak je volgende vakantiebestemming uit te kiezen.

België – Les Cabanes d’Ostende: fietsen inbegrepen

Kun je niet kiezen tussen een verblijf in de stad, aan het strand of in het bos? Kies voor Les Cabanes d’Ostende en geniet van een unieke cocktail van deze drie opties. De duurzame tiny houses, ook bekend als Wikkelhouses, staan garant voor een romantisch weekend of een avontuur met het hele gezin. De historische stad Brugge ligt een half uurtje rijden van de cabins. Maak een fietstocht in de omgeving met de gratis beschikbare fietsen!

Les Cabanes d’Ostende, logeren in het groen op steenworp afstand van de kust

Zweden – Norraryd’s Camping: fietsen langs streekwinkeltjes

Huur eens een van de hutten of de mooi ingerichte bell-tenten met je eigen terras aan de waterkant bij Norraryd’s Camping. Een vuurschaal met driepoot om op te koken, een paar strandstoelen en het uitzicht over het meer horen er automatisch bij. Start de dag met een fika en stap vervolgens lekker op. Na je fietsdag huur je de hottub of de drijvende sauna. Vergeet niet bij zonsondergang op de steiger te genieten van het spiegelgladde water, de kleuren in de lucht en de geluiden van de natuur. Bezoek het kasteel van Huseby Bruk en geniet bij Elisabeths Trädgård Restaurang & Café. Fiets langs boerderijwinkeltjes en stalletjes met streekproducten, verzamel een picknick en strijk neer op de steiger bij Trollberget..

Duitsland – Hofgut Hopfenburg: op de fiets door het Große Lautertal

Hofgut Hopfenburg is fraai gelegen op een helling naast een natuurgebied, net buiten het stadje Münsingen. Op het kampeerterrein staan niet alleen yurts, circuswagens en tipi’s maar ook tiny houses en safaritenten. Kom gerust met je tent, caravan of camper een plekje uitzoeken op de ruime, niet afgebakende velden met uitzicht op de Schwäbische Alb. De camping biedt kinderactiviteiten, een ontbijtservice en yogasessies, en heeft een boerderijwinkel en een restaurant. In de omgeving liggen veel kastelen, waaronder het sprookjesachtige Schloss Lichtenstein. Fietsen doe je door het Große Lautertal met heidevelden, kasteelruïnes, pittoreske dorpjes en typische rotsformaties.

De knusse roulotte of woonwagen van Hofgut Hopfenburg

Inspiratiesites Bijzonder Plekje en Bijzondere Camping

Marleen Brekelmans verzamelt sinds 2010 de leukste tips en verrassende adressen voor levensgenieters op haar platform Bijzonder Plekje. Ze heeft verschillende bestsellers op haar naam staan zoals Bucketlist eropuit in Nederland. Lotte Jongepier heeft haar eigen inspiratieplatform voor de kampeerliefhebber, Bijzonderecamping. Het boek is via beide websites te koop en ook te vinden in de boekhandel.

Beeld: Les Cabanes d’Ostende: fotograaf ©LUCID / Norraryds fotograaf ©Nordic Woods / Hofgut © Hofgut Hopfenburg

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.