Polen themaland Fiets en Wandelbeurs: een bezoekje waard

0

Polen themaland? Ja, bij de komende Fiets en Wandelbeurs op 23, 24 en 25 februari 2024 in Jaarbeurs Utrecht . Via het themalandpaviljoen, in lezingen en in presentaties komen de vele fiets- en wandelmogelijkheden in het land aan bod. Een leuke bestemming om eens in te duiken.

Polen themaland

De Adelaarsnestenroute, een van de oudste en mooiste Poolse toeristische routes.

Polen themaland: tientallen nationale parken

In Polen vind je wel 23 nationale parken. Een super bestemming dus voor natuurliefhebbers, maar ook stedentrippers en geschiedenisfanaten komen in Polen aan hun trekken. Met een bezoek aan prachtige steden zoals Krakau, Gdansk of Warschau snuif je de duizendjarige geschiedenis en cultuur op.

Polen themaland

Van de gebaande paden af met je fiets – even een uitzichtpuntje meepikken op een mountainbikeroute

Fietsroutes in Polen

In de afgelopen jaren heeft Polen zich op de fietskaart gezet met nieuwe routes.

  • De Green Velo is 2.000 kilometer lang en voert je langs de mooiste plekjes van vijf provincies in Oost-Polen.
  • Ook werkt het land aan de Velo Malopolska, een fietsnetwerk van 1.000 kilometer aan gemarkeerde paden in de regio Klein-Polen. Enkele honderden kilometers zijn al klaar en een deel – de Velo Dunajec – staat bekend als een van de mooiste fietsroutes in Polen.
  • Aan de kust is het traject van de EuroVelo 13, ofwel Iron Curtain Trail, in ontwikkeling, die langs het voormalige IJzeren Gordijn loopt.
  • De Adelaarsnestenroute is een van de oudste en mooiste Poolse toeristische routes en loopt van Częstochowa naar Krakau.
Polen themaland

Fietsen langs de kust kun je hier soms heel letterlijk nemen!

Polen themaland: kliffen, zandstranden en bizons

Ook mooi: wandelen in het oerbos van Białowieża. Dit nationale park is het laatste restant van het oorspronkelijke bos dat ooit het hele Europese continent bedekte. Of bezoek de Poolse kust van 770 kilometer lengt, met witte zandstranden en spectaculaire kliffen zoals in het Nationaal Park Woliński.
Ook het Nationaal Park Słowiński is een bezoek meer dan waard. Het was opgericht om de schoonheid van de kustlijn te behouden en vooral om de unieke en grootste streek van ‘bewegende duinen’ in Europa te beschermen. Sommige duinen bewegen nog steeds naar het oosten, zelfs met snelheden tot 10 meter per jaar.

De Poolse kustlijn is spectaculair

Meer informatie

Voor meer info over Polen: www.polen.travel/nl
Voor info over de beurs: www.fietsenwandelbeurs.nl

Beeld: Pools verkeersbureau

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.