De vijf mooiste fietsroutes in Luxemburg in de herfst

0

Het ligt om de hoek en is perfect voor een mini-break vol natuur, cultuur, wellness en culinaire hoogtepunten. We zetten de mooiste fietsroutes in Luxemburg in de herfst op een rijtje en tippen wat leuke musea en hotels.

De Ourdall Promenade, met vlonderpad langs het water!

Fietsenroutes in Luxemburg, door kleurende herfstbossen

De bossen van Luxemburg zijn extra mooi in de herfst. De mooiste fietsroutes in Luxemburg in deze tijd van het jaar zijn:

Op de fiets door Guttland

The Family of Man

Meteen even meepikken: de fototentoonstelling The Family of Man in het kasteel van Clervaux. De befaamde expositie van Edward Steichen wordt gezien als een manifest voor vrede en prijkt sinds 2003 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de tentoonstelling voordat deze tijdelijk sluit wegens renovatiewerkzaamheden tussen 3 januari en 28 februari 2024.

Kastelen van Beaufort

Ook kastelen van Beaufort zijn in het najaar een bezoek waard. Je vindt in Beaufort een middeleeuwse burcht en een Renaissance kasteel uit de zeventiende eeuw. De middeleeuwse burcht is in de wintermaanden alleen van buiten te bekijken, maar biedt prachtige uitzichten over de natuur. Het Renaissance kasteel is het hele jaar door open voor rondleidingen. Een bezoek is niet compleet zonder een glaasje van de beroemde Casséro-likeur na afloop!

Kastelen kijken in Beaufort

Slapen en smullen in het Müllerthal

Het Müllerthal is een van de mooiste regio’s van het land. In het najaar vindt de appeloogst plaats, waarvan bij Ramborn Cider & Co de authentieke Luxemburgse cider geproduceerd wordt. Ramborn is te bezoeken en een glaasje Glühcider mag niet ontbreken. Overnachten doe je hier in de luxueuze Igloo Huts midden in de natuur op Camping Park Beaufort of in het historische landhuis Hazelnut House.

Luxemburg & Kerst

Bezoek je Luxemburg rond de kersttijd, sla dan het idyllische stadje Echternach niet over. De middeleeuwse binnenstad is rond kerst het decor van een pittoreske kerstmarkt. Ook bij Brasserie Heringer Millen is een kerstmarkt te vinden. In de brasserie bij de gerestaureerde molen kun je daarnaast heerlijk dineren met lokale gerechten.

Het spectaculaire Müllerthal – hier moet je ook tijd inlassen voor een wandeling

De mooiste uitzichten van de stad

Luxemburg Stad verken je bij voorkeur te voet. Dat betekent af en toe flink klimmen, want de steile hellingen en bijzondere rotsformaties zijn kenmerkend voor een hoofdstad. Sinds 1994 maken de voormalige vestingwerken van de hoofdstad en haar oude stadswijken deel uit van het Werelderfgoed van UNESCO. Onderweg kom je verschillende uitkijkpunten tegen met prachtige panorama’s over de omgeving. Vanaf Place de la Constitution en vanaf de hangbrug Adolphe kijk je over de omliggende Petrusse-vallei. Voor de heerlijkste chocolade schuif je aan bij chocolatier Nathalie Bonn in Chocolate House of Nathalie Bonn. Drink een  kop koffie bij Kaale Kaffi of Konrad Café & Bar. Maak je weekend compleet met een overnachting in het schattige La Pipistrelle B&B Hotel Luxembourg Town.

Uitzicht over Luxemburg Stad

Beeld Luxembourg Tourisme / © Fatpigeon.cc / ©LFT StudioFrankWeber / © Anabela and Jorge Valente diariesof

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.