Inshriach Loghouse: huisgemaakte gin en fietsen door de Cairngorms

0

Zin in een paar dagen weg, naar Schotland bijvoorbeeld? Wat dacht je van deze blokhut, verscholen op de heuvel boven de rivier de Spey (whisky gebied!), in de imposante Cairngorms. Op een landgoed, dus niet compleet ‘in the middle of nowhere’. En je kunt hier leuk fietsen!

Little house on the prairie – maar dan in Schotland

Sfeervolle blokhut in Schotland

Inshriach is een Edwardiaans landhuis in het hart van Cairngorms National Park. Op het landgoed vind je Inshriach Loghouse. Heel rustiek van buiten en van binnen, met kaarsen en lantaarns voor als het donker wordt. Het is er lekker knus met vloerkleden, een comfortabele bank en een grote houtkachel. Hier installeer je je na je winterse fietstocht met een warme chocolademelk, of een van de huisgemaakte Speyside-gins van eigenaar Walter.

Fietsen zijn te huur op het landgoed van de buren

Wild spotten en gin proeven

Als je een gin-fan bent (of  fan van verbouwde schuren), dan moet je zeker even langsgaan bij de Inshriach-distilleerderij. In een prachtige sfeervolle schuur wordt met de hand Speyside-gins gemaakt in kleine oplagen. Er zijn regelmatig open dagen. Ga ook zeker wandelen over het landgoed, je hebt hier 200 hectare aan natuurlijk bos en weiland te verkennen aan de oever van de rivier de Spey. Je kunt hier allerlei wild spotten. Visarenden bij de rivier, rode eekhoorns aan het raam en herten, als je stil bent.

Probeer zeker een open dag mee te pikken in de gin destilleerderij

Fietsroutes in de Cairngorms 

Je kunt de Cairngorms ook prima op twee wielen verkennen. Er zijn tientallen fietsroutes die door het fantastische landschap slingeren en naar beroemde bezienswaardigheden leiden, ideaal als je op één dag veel wilt zien. Op het aangrenzende landgoed Rothiemurchus kun je fietsen huren. Ga uit eten en luister naar livemuziek bij de nabijgelegen Old Bridge of ga naar Andersons in Boat of Garten. Ook leuk: The Old School Shop in Rothiemurchus voor heerlijke kazen, wijnen en natuurlijk whisky. Speyside is echt whisky gebied!   

Sfeerproeven in de gin destilleerderij

 

Beeld: Canopy & Stars

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.