Nieuwe website met fietsroutes in Denemarken: ruter.dk

0

Handig: de Deense Rijkswaterstaat en de Deense vereniging voor fietstoerisme lanceerden een nieuwe website die volledig in het teken staat van de 11 nationale fietsroutes in Denemarken: ruter.dk.

Ook fijn: de routes staan prima aangegeven in Denemarken

Website voor alle fietsers

De website ruter.dk richt zich op zowel de doorgewinterde toerfietser als op gezinnen met kinderen die voor het eerst een fietsvakantie ondernemen. Met een digitale kaart vind je naast praktische tips ook eenvoudig bezienswaardigheden, rustplaatsen en accommodaties op de afzonderlijke etappes . De routes zijn bovendien als gpx-bestanden rechtstreeks op je fietscomputer te downloaden.

Mooi plekje aan het Nordkyst pad

Wel 11 nationale fietsroutes

De 11 nationale fietsroutes strekken zich uit over bijna 5.000 kilometer en verbinden Denemarken kruislings. Een deel hiervan maakt deel uit van de EuroVelo-routes die Europa verbinden in een netwerk van trajcten van noord naar zuid en van oost naar west. Zo hoef je niet te stoppen met fietsen aan de grens – of kun je vanuit Nederland naar Denemarken fietsen om vervolgens de trein terug te pakken.

Op de houten brug over het Søndersø-meer langs de N8-fietsroute heb je prachtig uitzicht op het meer en de Maribo-kathedraal

Beeld: © Sarah Green – VisitNordsjælland / © Kenneth Stjernegaard – VisitVejle / © Daniel Villadsen

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.