Vijf prachtige fietsroutes in Scandinavië

0

Advertorial

Ruige bergen, uitgestrekte bossen en meren, prachtige fjorden en glooiende heuvels. Het gevarieerde landschap van Scandinavië maakt het een ideale bestemming voor fietsers. Dit zijn vijf van de mooiste fietsroutes.

Rallarvegen: adembenemende uitzichten op het berglandschap

1. Rallarvegen, Noorwegen

Dit is een van de bekendste fietsroutes van Noorwegen vanwege de adembenemende uitzichten op het berglandschap. Een deel van Rallarvegen gaat parallel aan de Flåmsbana, de spectaculaire treinroute die begin vorige eeuw werd aangelegd. De in totaal 82 kilometer lange route kan worden opgedeeld in etappes, waarvan enkele goed met de trein bereikbaar zijn. Een aanrader: neem de trein naar Finse en fiets vanaf daar bergafwaarts naar Haugastøl (28 kilometer), een ideale tocht voor het hele gezin. Hou je van een uitdaging? Ga dan in omgekeerde richting de beklimming aan.

De langste fietsroute van Denemarken? De Oostzeeroute van 820 kilometer

2. Oostzeeroute, Denemarken

De Oostzeeroute is met 820 kilometer de langste fietsroute van Denemarken en de ideale basis voor een onvergetelijke fietsvakantie. Tijdens het fietsen ben je altijd in de buurt van water, want de route volgt grotendeels de kust van de Oostzee. Je fietst over verschillende eilanden en passeert authentieke dorpjes, kastelen, mooie natuurgebieden en een afwisselende kustlijn.

Europese fietsroute van het jaar in 2018: Kattegattleden in Zweden

3. Kattegattleden, Zweden

De eerste nationale fietsroute van Zweden werd in 2017 geopend en het jaar erna meteen uitgeroepen tot ‘Europese fietsroute van het jaar’. De route van 390 kilometer brengt je van Helsingborg in het zuiden naar Gotenburg in West-Zweden. Tijdens de tocht kom je langs leuke vissersdorpjes, het natuurreservaat Kullaberg, mooie stranden en Kallbadhuset Varberg, een van de bekendste openluchtbadhuizen van Zweden.

De Saimaa-archipelroute toont je de mooiste plekken van de regio

4. Saimaa-archipelroute, Finland

Saimaa is het grootste meer van Finland en daar fiets je niet zomaar eventjes omheen. Deze route is 154 kilometer lang en laat fietsers de mooiste stukken uit de Saimaa regio zien. Trek er een paar dagen voor uit, zodat je ook tijd hebt voor een stop in de steden Lappeenranta en Imatra of de drie charmante kerkdorpjes in Taipalsaari, Ruokolahti en Joutseno. Tijdens de tocht maak je gebruik van de veerpontjes die je helpen het archipellandschap te doorkruisen.

Fietsen langs fjorden in Noorwegen: spectaculair!

5. De klassieke fjordentocht, Noorwegen

Fietsen langs de fjorden! Als je de volledige 549 kilometer fietst, kom je langs adembenemend mooie plekken zoals de Atlantische weg, Trollstigen en het Geirangerfjord. Je kunt ook je eigen etappes samenstellen en zo de meest zware stukken overslaan, want er zijn zeker wat steile beklimmingen. Onderweg steek je bruggen over aan de rand van de oceaan, rijd je door groene valleien en omhoog langs steile bergwanden, voor je aan de andere kant weer mag afdalen.

NORDIC
Ook helemaal klaar om het Hoge Noorden te verkennen? Dan ben je bij Scandinaviëspecialist Nordic aan het juiste adres. De gepassioneerde Travel Designers van deze ervaren reisorganisatie helpen jou graag met het uitstippelen van je droomreis. Neem een kijkje op Nordic.nl en ontdek alle mogelijkheden.

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.