Beleef het najaar in een knusse Schotse cottage

0

Rust, ruimte, natuur én cultuur: op het platteland van de Lothians vind je het allemaal. Met de rijke cultuur en historie van Edinburgh om de hoek is dit een leuke afwisselende bestemming, waar je ook nog eens prachtig kunt fietsen. Lekker ontspannen: je boekt met de overtocht en geniet iedere dag na in je eigen knusse cottage. 

Lekker knus, die cottage

Schotland reis met overtocht

Lekker makkelijk: met deze reis ben je meteen voorzien van de overtocht en een leuke cottage. Vanuit IJmuiden vertrek je met de boot naar Newcastle Upon Tyne, waar je de volgende ochtend aankomt. Je rijdt via de oostkust door een landelijke regio naar je knusse cottage op Carfrae Farm, in East Lothian. De Lothians hebben een rijke geschiedenis waardoor het barst van de talrijke historische attracties in de regio. Zoals de Tantallon Castle, prachtig gelegen op een imposante klif met uitzicht op Bass Rock. Maar ook de natuur is de moeite hier, ontdek bijvoorbeeld Pentland Hills Regional Park, struin  langs de goudgele stranden van John Muir Way of Coldingham Bay, fantastisch om even uit te waaien. Dit is de zonnigste regio van Schotland!

Leuk: boodschapjes doe je in de boerderijwinkel

Cottages op een boerderij met boerderijwinkel

Je slaapt in een van de luxe 4-sterren cottages van Carfrae Farm, met privétuinen en een vuurplaats in het nabijgelegen bos. Hier vind je ook een prachtige boerderijwinkel, leuk om regelmatig even binnen te vallen voor iets lekkers. Trudi en Eric vertellen je graag meer over het leven in de Lothians en wat er te beleven en zien is. Je kunt hiervandaan zwemmen in de natuur, begeleide heuvelwandelingen maken en paddleboard-yoga proberen. Ze tippen je ook graag de leukste echte Schotse pubs. Het leuke plaatsje Haddington ligt om de hoek voor eetgelegenheden en winkeltjes, Edinburgh vind je op 40 minuten rijden van de cottages.

Ruige natuur rond de boerderijcottages

Fietsen in East Lothian

East Lothian is de perfecte vakantiebestemming met de uitgestrekte kustlijn, prachtige stranden, een glooiend landschap, een overvloed aan attracties, fietsroutes en wandelingen en niet te vergeten heerlijk eten en drinken. Je kunt hier ook mooi fietsen. Het graafschap is overwegend vlak en niet te heuvelachtig, perfect voor een ontspannen fietstocht. Houd je van een uitdaging of heb je je e-bike meegenomen? Ga naar de Lammermuir Hills vlak voor de deur! Probeer hier zeker Round the Foothills, een uitdagende rit van 3 tot 4 uur / 35,9 km met een klim van 280 meter.

Vlakke fietsroutes in Schotland

Voor een makkelijke route kun je de route Family Fun rijden, over het platteland verkennen dat de jonge John Muir inspireerde. De route is iets minder dan 20 km en gaat naar Tyninghame Beach waar je je lekker kunt installeren met een picknick. De dagtrip John Muir Way – North Berwick Circular neemt je mee op avontuur langs de adembenemende kust ten westen van North Berwick, langs een middeleeuws fort en een uitgedoofde vulkaan. Deze 22,2 km lange route is geclassificeerd als eenvoudig en begint en eindigt in North Berwick – hier kun je leuk bijtanken bij The Lobster Shack of The Herringbone! Liever iets uitdagenders – of heb je je e-bike meegenomen? Ga naar de Lammermuir Hills vlak voor de deur! Probeer hier zeker Round the Foothills, een uitdagende rit van 3 tot 4 uur / 35,9 km met een klim van 280 meter. Bekijk alle routes hier:  https://visiteastlothian.org/things-to-see-do/outdoor-activities/cycling/go-road-cycling/

Een taartje gaat er wel in na een mooie fietstocht!

Beeld: Voigt Travel / Carfrae Farm

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.