Ontdek het vernieuwde Hotel de Wereld + routetips

0

Hotel de Wereld in Wageningen is een historisch plekje: in 1945 werd de vrede er ondertekend, wat het einde van de Tweede Wereldoorlog markeerde. Het hotel wordt tot op de dag van vandaag gezien als een monument van vrijheid. De vernieuwde hotelkamers maken je bezoek extra de moeite waard.

De gezellige lounge van Hotel de Wereld, top voor een drankje na je fietsroute

Unieke hotelkamers

Elk van de 17 kamers in Hotel de Wereld is uniek. De onlangs vernieuwde kamers hebben allemaal de naam gekregen van een vrijheidsstrijder, die zonder geweld heeft gestreden. Van Jesse Owens tot Florence Nightingale en Martin Luther King tot Nelson Mandela en street artist Banksy. Unieke elementen in de kamers verwijzen naar de naamgever. Zo heeft de Astrid Lindgren kamer speelse kenmerken zoals een schommel en hangt er een tafel ondersteboven aan het plafond.

De Astrid Lindgren kamer is lekker speels 

Loungebar, terras en restaurant

Niet alleen de hotelkamers zijn onder handen genomen. Eerder al werden andere ruimtes in Hotel de Wereld gerenoveerd. Je ziet na binnenkomst meteen hoe bijzonder dit monumentale hotel is. Neem plaats aan de loungebar of op het terras of reserveer alvast een plekje voor een diner in restaurant LEV.

Kilometers maken

Vanuit het hotel kun je heel wat kilometers maken op de fiets. Zo neemt de Vrijheidsroute (60 km) neemt je mee naar Arnhem, in het spoor van de bevrijders, net als de iets kortere Bevrijdingsroute Arnhem en Wageningen (48 km) Maak ook zeker eens een stadswandeling, met de Stad der Bevrijding wandelroute (3 km) blijf je mooi in de sfeer.

Terrasje pikken bij Hotel de Wereld in Wageningen

Een historische plekje

Hotel de Wereld kent een rijke geschiedenis. In 1669 werd voor het eerst melding gemaakt van het toenmalige logement ‘De Waerelt’. Sinds 5 mei 1945 staat Hotel de Wereld bekend als de plaats waar de capitulatie van de Duitse bezetters een feit werd. In de huidige Capitulatiezaal werd in bijzijn van prins Bernhard onderhandeld over de overgave. Na de Tweede Wereldoorlog raakte het hotel in verval, tot het in 1975 grondig werd gerestaureerd en in gebruik werd genomen door de Wageningen Universiteit. In 2004 is het pand gerestaureerd en in oude glorie hersteld. In oktober 2020 is het overgenomen door een Achterhoekse hotelgroep, die de ziel en sfeer terugbracht.

Naar een goed restaurant hoef je niet lang te zoeken als je bij Hotel de Wereld slaapt!

Beeld: Hotel de Wereld 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.