Knooppuntenroute Den Haag – Leiden – 55 km vol duinen, planten en sterren

0

Tijdens een fietsrondje door Den Haag en Leiden gaan natuur en wetenschap hand in hand. Tussen duinen en landgoederen steek je meer op over planten, sterren, dino’s en het menselijk lichaam.

Knooppuntenroute Den Haag – Leiden

De knooppuntenroute Den Haag – Leiden uit FietsActief nummer 7 telt 55 kilometer. Het complete artikel en de route vind je niet online, maar alleen in het tijdschrift dat je bestelt HIER IN DE WEBSHOP. De verzending van dit nummer is gratis binnen Nederland! Hiervoor hoef je geen code in te voeren, de korting wordt automatisch berekend.

Wat kenmerkt deze knooppuntenroute?

Dichtbij Den Haag en Leiden ligt volop groen. Je fietst door duinen, bossen en parken. Een lust voor het oog en een genot voor de neus. Maar op deze route kun je onderweg ook je hersens lekker laten kraken. Bestudeer in duingebied Meijendel bijvoorbeeld hoe de waterwinning werkt, of maak in museum Corpus een reis door het lichaam. Bezoek in Leiden de sterrenwacht en de botanische tuin.

Strijk neer op een terrasje

Al meer dan vier eeuwen verzamelen en bestuderen wetenschappers planten uit alle windstreken. Probeer al die ingewikkelde namen maar eens te onthouden. Genoeg kennis opgedaan? Strijk dan neer op een van de vele terrasjes, bijvoorbeeld aan het Valkenburgse Meer of in de gezellige binnenstad.

Tijd over aan het einde van je tocht?

In de steden fiets je ook langs stijlvolle jugendstil-huizen. Heb je tijd over aan het einde van de tocht, wandel dan zeker een stukje op Landgoed Clingendael. Niet alleen bekend door het fraaie park, maar ook vanwege het internationale kennis- en studie Instituut Clingendael, gevestigd in het oude landhuis.

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.