Da’s handig: berghotel met gratis e-bike verhuur

0

Hotel Castello Königsleiten is een perfecte uitvalsbasis voor een paar dagen fietsen in de bergen. Het Nationaal Park Hohe Tauern ligt vlak voor de deur en met de Free Mountain Card maak je gratis gebruik van de kabelbanen in de buurt. Helemaal handig: in het hotel huur je gratis e-bikes!

Bio berghotel met gratis e-bikes

Het Oostenrijkse Königsleiten ligt midden tussen de Hohe Tauern, de Zillertaler Alpen en de zacht glooiende Kitzbüheler Alpen. Het bio-feelgoodhotel Castello Königsleiten is hier je ideale basiskamp, helemaal in combinatie met de Free Mountain Card – gratis voor wie rechtstreeks bij het hotel boekt. Die pas geeft je niet alleen toegang tot kabelbanen, wandelbussen en begeleide wandelingen, je huurt er ook gratis e-bikes mee!

Fietsen in Königsleiten

In Königsleiten vind je meer dan 1.000 kilometer fietspaden voor elk niveau. De eerste etappe van de gezinsvriendelijke fietsroute Tauernradweg begint aan de Krimmler waterval. De twaalf kilometer lange lus rond het stuwmeer bij de Durlassboden is een conditietest, waar je e-bike goed van pas komt. De panoramatocht naar de Isskogel (2.263 m) is pittig, maar met de Isskogel-kabelbaan tik je er zo 600 hoogtemeters vanaf. Boven aangekomen moet je beslist een fietstocht over de almen maken, hier geniet je volop van het fantastische uitzicht over de Zillertaler bergen en gletsjers.

Stukje wandelen

Dit is ook een prachtig wandelgebied. In de wandelbibliotheek van het hotel vind je tientallen tips voor wandelingen rond het stuwmeer Durlaßboden, langs de Krimmler waterval en in de valleien Nadernachtal en Wildgerlostal. In de zomer zijn er vijf dagen per week telkens twee begeleide wandelingen vanuit het hotel, met verschillende moeilijkheidsgraad. Voor liefhebbers van ontspannen wandelingen is er de Free Mountain Card, waarmee je de lastige steile passages naar de top van de tweeduizenders moeiteloos overwint. Bijvoorbeeld naar de Königsleitenspitze en Ochsenkopf. Vanaf grote hoogte volg je de naar het dal slingerende jodelwandelroute Königsleiten. Of smokkel omhoog naar de Isskogel, waarbij de gondelbaan vanuit Gerlos 600 hoogtemeters overbrugt.

Arnica en sint-janskruid tegen spierpijn

Met de bio-gecertificeerde keuken en grote wellnesszone maakt het bio-feelgood hotel Castello Königsleiten je natuurvakantie compleet. Fijn na een iets te inspannende fiets- of wandeltocht: pijnlijke spieren ontspannen weer helemaal met een zoutwaterstoombad of de Finse en biokruidensauna. Ook massages met sint-janskruidolie of arnica verlichten spierspanningen. In de kamers met alpen den geniet je van een diepe en vaste slaap dankzij de natuurlijke materialen. Alpen den zou een heel heilzame werking hebben op de luchtwegen en je helpen ontspannen, hier kun je voelen wat het voor je doet. Je dag begint hier meteen goed met een Salzburger bio ontbijt: eieren, honing, brood, jam en theekruiden komen uit de streek of van bio boerderijen. Zo heb je meteen een goede basis voor een mooie dag in de buitenlucht!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.