Ga toch fietsen – in de Wildkogel-Arena

0

Wel 1.000 kilometer aan fietsroutes ligt aan je voeten (of trappers!) in de Nationaal Park Hohe Tauern. Perfect voor recreatieve fietsers, mountainbikers én e-bikers. De vlakke Tauernradweg in het dal langs de Salzach en de mountainbikeroute naar de Wildkogel mag je hier niet missen!

Op een elektrische fiets of e-mtb zijn de bergen geen obstakel meer, maar juist een waardevolle toevoeging aan je route

De Oostenrijkse Wildkogel-Arena rond Neukirchen en Bramberg in Nationaal Park Hohe Tauern is perfect uitgerust voor fietsliefhebbers. Beneden in het dal lopen de eerste etappes van de 270 kilometer lange Tauernradweg. Dit is een ideaal terrein voor ontspannen fietstochten met talloze mogelijkheden om uit te rusten en een ommetje te maken naar de mooie valleien en dorpen van het Nationaal Park. Meer dan 1.000 kilometer routes doorkruisen de bergen van Nationaal Park Hohe Tauern en de Kitzbüheler Alpen. Het natuurdecor van de Hohe Tauern tussen de Großvenediger en Großglockner is de imposante achtergrond voor al je routes.

Een gids laat je de mooiste plekjes zien op een elektrische mountainbike

Met een e-bike gids naar het Nationaal Park

E-bikers ontdekken de mooiste bikeroutes van de Wildkogel-Arena met professionele bikegidsen en het WildkogelAktiv-weekprogramma. Bijzondere belevenissen zijn de e-biketocht langs de Salzach-fietsroute tot Krimml en de klim van 400 hoogtemeters naar het dal Krimmler Achental. Als fietser word je onderweg telkens weer beloond met een prachtig uitzicht op de machtige Krimmler watervallen. Een grandioos hooggelegen dal en de Dreiherrengletscher gletsjer aan de kop van het dal vormen het letterlijke hoogtepunt van de tocht. Ook de fietsroutes naar de drie valleien aan de zonzijde van de Wildkogel trakteren je op natuurschoon. Het Mühlbach-, Dürnbach- en Trattenbachtal met hun almen, bergbeekjes en gooiende hellingen lijken wel gemaakt voor e-bikers.

Fietseldorado Wildkogel

Keertje mountainbiken? In de Wildkogel-Arena wachten mountainbikers enkele bijzonder pittige beklimmingen – handig dat je hier ook met een elektrische variant op pad kan! De rondlopende biketrail van Neukirchen naar het bergstation van de Wildkogelbahn staat voor een stijgingspercentage tot 13 procent. E-bikers laden de accu van hun fiets op bij het panoramarestaurant op de bergtop, terwijl ze genieten van heerlijke lekkernijen uit de Pinzgau. Wil je jezelf inspannende hoogtemeters besparen, neem dan de Wildkogel bergliften en trap op je gemak naar beneden. In dit uitgestrekte berggebied vind je tal van uitdagende fietsroutes met bergrestaurants waar je kunt pauzeren. Tip: de Nationalpark Sommercard laat je fiets gratis gebruik maken van de kabelbaan!

Sneller naar de top met (e-)bike & hike

Fietsen en wandelen combineren doe je met (e-)bike & hike. Zo kom je helemaal boven, op de top. De laatste hoogtemeters tot aan het bergkruis van de Wildkogel of de Frühmesser leg je te voet af. Op die manier kun je de valleien van het Nationaal Park en hun drieduizenders nog intenser beleven. Een dergelijke route voor (e )bike & hike is de fietstocht door het smaragdgroene dal Habachtal in het Nationaal Park Hohe Tauern en de aansluitende klim naar de Neue Thüringer Hütte hut. Hiervandaan kun je nog verder naar de Larmkogel (3.017 m). Of volg de fietsroute door het dal Obersulzbachtal en wandel daarna van de kop van het dal naar de Kürsinger Hütte hut, eventueel loop je daarna nog verder naar de Keeskogel (3.291 m). Geen zin om je eigen fiets mee te nemen? Mountainbikes en e-bikes kun je in de Wildkogel-Arena huren.

Stukje wandelen? Tuurlijk – combineer wandelen en fietsen met e-bike & hike!

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.