Ga eens fietsen in Toulouse – met tussenstop bij een rooftopbar!

0

Een leuke fietsstad waar je het zomergevoel nog even vasthoudt? Toulouse! Je vindt hier handige uitleenpunten voor fietsen en mooie routes in en rond de stad (Canal du Midi!). Nóg leuker als je een tussenstop inlast bij het leuke Mama Shelter hotel – met rooftopbar!

Geen slechte plek om fietstochtjes te plannen bij een kop koffie

Hip dakterras in Toulouse

Mama Shelter is een leuk kleurrijk hotel in Toulouse met een tof dakterras, waar je een drankje kunt doen of een  hapje eten (pizza uit de houtoven!). Je vindt deze hotels in meerdere steden, telkens hebben ze een andere sfeer. Het is dan wel een keten, maar sommige ketens lijken toch wel door te hebben wat je zoekt op vakantie. Mama Shelter heeft een heel eigen karakter en is een fijne plek om na een dagje eropuit bij te komen in een relaxte omgeving zonder poespas.

Ja, dat willen we: een fijn hotel mét rooftopbar!

Toulouse, een echte fietsbestemming

Met meer dan 600 km fietsvoorzieningen en 300 km fietspaden is Toulouse een leuke fietsbestemming. Ontdek de historische straatjes van het stadscentrum of geniet van de oevers van de Garonne of het Canal du Midi langs het oude jaagpad, steek de Pont-Neuf over… de meeste fietspaden zijn gemakkelijk te berijden, zonder heuveltjes onderweg. En als je eens een route met wat meer helling wilt proberen, kun je heel gemakkelijk een elektrische fiets huren. Meer info over fietsen in Toulouse vind je hier.

VélôToulouse: zelfbedieningsfietsverhuur

Je hoeft geen eigen fiets mee te nemen: met de zelfbedieningsfietsverhuur biedt VélôToulouse meer dan 280 stations in de stad. De fietsverhuurservice is 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar. Er zijn dag- en zevendaagse tickets beschikbaar. Heel wat overnachtingsadressen in het de stad dragen het label Accueil Vélo, dit keurmerk garandeert dat er extra voorzieningen zijn voor fietsers.

Toulouse heeft een mooi historisch centrum

De stad uit

Fietsen is een leuke manier om Toulouse te verkennen, maar je kunt er ook prachtige natuurpaden mee afleggen in de omgeving. Een ‘gouwe ouwe’ is het pad langs het Canal du Midi. In de schaduw van platanen is dit een rustige rit die voor iedereen toegankelijk is. Meer informatie over routes die natuur en cultuur combineren in het grootstedelijk gebied van Toulouse vind je met de Geovélo-app: hier staan leuke routes op maar ook alle zelfbedieningsfietspunten met realtime info over het aantal beschikbare fietsen. Handig!

Na je fietstocht wacht het fijne dakterras van Mama Shelter weer op je

Beeld: Mama Shelter

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.