Fietsen rond het Lauwersmeer, slapen in een fietscabin

0

Het Lauwersmeer bestaat alweer bijna 55 jaar en het Nationaal Park Lauwersmeer kun je wel de wildernis van Noord-Nederland noemen. Het heeft hooglanders, konijnen, konikpaarden, reeën en talloze vogels. Heerlijk fietsen dus en nu ook bijzonder slapen in een nieuwe ‘fietscabin’. 

Houd je van weidsheid en water? Dan is het Lauwersmeer volop genieten Beeld: Annemarie Bergfeld

Slapen in een fietscabin

Op een voormalig natuurkampeerterrein aan het Lauwersmeer ligt het nieuwste Basecamp van het zogenaamde CABINER, een netwerk van wandelroutes en bijzondere ‘off-grid’ cabins op de mooiste plekken in de Nederlandse natuur. Twee cabins, een soort huisjes, staan verspreid op dit terrein. Uniek aan déze locatie is dat de cabins ook per fiets bereikbaar zijn.

Volgens het vertrouwde Cabiner recept slaap je hier ook midden in de natuur

Rondje Lauwersmeer

De cabins van Cabiner liggen altijd midden in de natuur. Zoals bij de andere locaties wandel je naar de cabin toe, via een korte wandeling (3 kilometer) of een middellange (11 kilometer). Cabiner Basecamp Lauwersmeer ligt precies halverwege de wandelronde Lauwersmeer van 48 kilometer, die start en eindigt in de Veerhaven in Lauwersoog. Fijn voor fietsers: deze nieuwe cabins zijn als enige ook per fiets bereikbaar. Fiets bijvoorbeeld onze ROUTE LAUWERSOOG 

Nationaal Park Lauwersmeer

De ligging aan de Waddenkust maakt het park samen met het unieke landschap van water, grasland, bos en riet ideaal voor vogels en dus ook voor vogelaars. Behalve de 100 soorten die hier het hele jaar te vinden zijn, zie je ook vele zomer- en wintergasten vliegen op doortocht naar hun broed- of overwinteringsgebied. Nabij het Basecamp Lauwersmeer vind je een vogeluitkijkplek, maar ook op de Basecamp zelf kun je vele soorten zien en horen.

De sfeervolle cabin is compleet eco gebouwd en kan zo verplaatst worden

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.