Nieuw op de Sallandse Heuvelrug: C House + fietsroutetips

0

Wat een bijzondere uitvalsbasis voor een paar dagen fietsen: het C House, midden in de bossen van de Sallandse Heuvelrug: supermooie omgeving en prachtig vormgegeven verblijf.

C House: design vakantiehuis

Het zogenaamde C House staat midden in het bos op de Rijsserberg (Sallandse Heuvelrug). Het is gebouwd in een C-vorm en bestaat uit vijf delen met ieder een eigen functie. De beide uiteinden zijn verhoogde slaapkamers met badkamer. In het midden vind je een verhoogde keuken met prachtig uitzicht over de binnentuin met zwembad en het bos. Tussen de keuken en slaapkamers liggen de eet- en woonkamer met houtkachel.

Baantjes trekken

Onder meer door het onverwarmde natuurzwembad dat het huis aan de open kant afsluit, is het een heel fijne plek in de zomer. Het helofytenfilter met lavastenen en gele lis zuiveren het water. Als de temperatuur stijgt verwarmt het water ook vrij snel, denk aan circa 18 graden in mei. Uiteraard kun je er het hele jaar door in zwemmen, dus ook heerlijk voor een winterse duik. In de binnentuin vind je ook een verhoogde bar. Dé plek voor een drankje bij het zwembad na een mooie dag op de fiets.

Lekker fietsen

Een eigen bos van 5.500 meter omringd het C House. Daarbuiten loopt het bos gewoon door, aangevuld met heide. Er is een schuurtje met overkapping waar fietsen onder passen. Rond het huis kun je prachtig fietsen. De 40 kilometer lange fietsroute De ijskoude start van Rijssen-Holten bijvoorbeeld; een zoektocht naar 200.000 jaar oude sporen uit de IJstijd. Je komt langs mooie plekken zoals de Holterberg, de Elsenerbeek, de Regge en de Zuurberg en de Beuseberg. De route Smaak en Vermaak Notter – Zuna van 30 kilometer neemt je mee langs de rivier de Regge. Of fiets in de regio met onze eigen ROUTE LUTTENBERG natuurlijk!

Beeld: Whereshegoes, KirstenBos

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.