Duurzaam naar Zuid-Tirol: fietsen en logeren in de bergen

0

Steeds meer vakantiegangers kiezen voor duurzame opties tijdens hun vakantie. Niet alleen qua vervoer ernaartoe, maar ook in accommodaties en activiteiten – zoals fietsen, een van de beste manieren om je eco trip te verrijken. In Zuid-Tirol vind je alles voor een natuurvriendelijke reis!

Het Eisacktal: fietsen door het dal, met de machtige Dolomieten als achtergrond

Duurzaam is ook gewoon leuker

Logeeradresjes die kiezen voor duurzame producten, waar gewerkt wordt met lokale en seizoensgebonden ingrediënten: het is zo leuk om mee te maken en je bent meteen milieuvriendelijk bezig. Het natuurrijke Zuid-Tirol, het Duitstalige gebied in het noorden van Italië, is een hit voor de milieubewuste vakantieganger. Dat beging al met het vervoer ernaartoe: kom je met het OV, dan boek je met de Südtirol Transfer gemakkelijk een transfer van het station naar je vakantieverblijf. Overal kun je gebruik maken van het openbaar vervoer met de MobilCard – voor fietsverhuur is er een speciale BikeMobil Card!

Zelfs bergbanen zijn gratis met de MobilCard

De mooiste biohotels van Zuid-Tirol

In Zuid-Tirol heb je 8 gecertificeerde organic biohotels. Aqua Bad Cortina is er zo eentje. Een oase van rust aan de rand van het bos en de Rio San Vigilio. In de zomer wordt het hotel omringd door prachtige groene weiden, tegen de achtergrond van de Dolomieten. Het dateert van voor de 18e eeuw. Geschiedenis, een charmante sfeer en traditie komen hier samen met modern comfort. Mineraalwater van een bron hier vlakbij loopt rechtstreeks door de hotelkranen.

Aquabad Cortina: een serene plek om bij te komen na mooie fietstochten

Gratis fietsroutes in Zuid-Tirol

Fietsen blijft natuurlijk favoriet en Zuid-Tirol is daar de perfecte bestemming voor. Spannende trails, bochtige bergwegen of gezellige fietstochten voor het hele gezin: met zo’n panoramisch decor is een fietstocht hier een bijzondere ervaring. Pak bijvoorbeeld de Via Claudia Augusta-fietsroute waarbij je over de oudste Romeinse weg door het Vinschgau-dal rijdt. Ook op de fietspaden door het dal, zoals in het Eisacktal en het Pustertal, heb je een prachtig uitzicht op de Dolomieten. Een fiets kan je heel makkelijk huren – van mountainbikes of een snelle e-bike – in bijna alle dorpjes. Ook bij bus- en treinstations kun je met de BikeMobil Card een fiets huren.

Nagenoeg vlak fietsen door het Pustertal: zelfs de kleintjes kunnen het!

Ga ook zeker een stukje wandelen

Je kunt hier zo mooi wandelen, dat je dat toch ook echt niet mag overslaan. Je vindt er meer dan 16.000 kilometer bewegwijzerde wandelpaden. In de Ahrntal-vallei lopen mooie routes, met een stop bij de Edelrauthütte. In de zomer van 2015 werd de oude houten berghut afgebroken en werd er een nieuwe, innovatieve en energieonafhankelijke hut gebouwd met een prachtig modern design.

Berghut Edelhautrütte, een prachtig pauzeplekje tijdens een bergwandeling

Breng een bezoekje aan een boerderij

Of je nu gaat wandelen of fietsen, een bezoekje aan een boerderij is leuk om mee te pikken. De boeren in Zuid-Tirol hebben veel kennis te delen en dat doen ze graag. Ze organiseren bijvoorbeeld een rondleiding door de kruidentuin en geven je al wandelend meer informatie over de kruiden en hoe je die kunt gebruiken. Maar je kunt er ook de lekkerste kazen scoren en echte bijenhoning.

Voor meer informatie over een groene vakantie in Zuid-Tirol:
https://www.suedtirol.info/en/en/information/sustainable-south-tyrol

Beeld: IDM Südtirol-Alto Adige/Alex Filz, Aquabad Cortina, IDM Südtirol-Alto Adige/Harald Wisthaler, Südtirol/Alto Adige, IDM Südtirol-Alto Adige_Daniel Geiger

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.