Experimentele oase in Twente: Buitenplaats Vinckeboom + fietstips

0

Zin in een paar dagen weg in eigen land, op een plek waar ze bewust bezig zijn met de natuur én je lekker kan logeren in bijzondere lodges? De nieuwe Buitenplaats Vinckeboom is zo’n pareltje. Vlakbij Diepenheim, perfect voor fietstochten langs kunst, kastelen en landgoederen.

De lodge in het bos, met lekker schaduwrijke zitjes

Doe zoals Pipi Langkous

Op het Twentse platteland aan de rand van Diepenheim, op Landgoed Nijenhuis en Westerflier, toverden zeven jeugdvriendinnen en -vrienden  een oude boscamping om tot het gloednieuwe Buitenplaats Vinckeboom. Ze creerden hun ‘experimentele oase’ naar het motto van Pipi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan’.

Alles bij de hand in deze fijne tiny lodges

Lodges met bloementuin en moestuin

In minder dan een jaar zijn landbouwgrond, bos en een oude camping samengevoegd tot een 8,5 hectare strekkende buitenplaats met vier lodges, een ‘community barn’, een kleine camping, een biologische hoogstamboomgaard, bloementuin, moestuin -en wijngaard.

De lodge aan het water, een plaatje!

Fieten rond Diepenheim

En het belangrijkste: je kunt prachtig fietsen langs de vele kastelen en landgoederen in de regio. Fiets onze eigen ROUTE DIEPENHEIM of ga voor leuke knooppunttochten naar VISIT TWENTE

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.