Ga eens op avontuur in de Franse Ardennen – packraften en nog 4 tips

0

Packraften, bushcraften, wildkamperen – er zijn zoveel mogelijkheden om off the grid op avontuur te gaan. Terug naar de basis, een paar dagen echt ín de natuur leven: het ultieme gevoel van vrijheid. Dat kan ook dichtbij huis, in de Franse Ardennen: op maar 3 uur rijden van de Nederlandse grens!

Packraften op de Semoy in de Franse Ardennen

Packraften: hiken en raften langs de Semoy

Nooit gehoord van packraften? Zo stoer: je neemt een opblaasbare raft mee op je hike, zo kun je alle kanten op! Deze relatief nieuwe sport is overgewaaid uit natuurgebieden met veel water. De superlichte raft (3 kg) past in je rugzak  (vandaar ‘packraft’), ideaal om wandelpaden af te wisselen met rivieren en zo grotere afstanden af te leggen. Tijdens deze hike en raft sessie trek je door valleien met dichte loof- en naaldwouden. Tijdens de hike draag je de lichte raft op je rug. Daarna peddel je over de Semoy, langs steile rotsformaties zoals de ‘Roche aux Corpias’: de ravenrots. Meer info: thepackrafttrail.com

Bushcraften met Greg

Tijdens deze cursus leert Greg je hoe te overleven in de natuur. De focus van de cursus ligt op het vinden, filteren en zuiveren van water, het vinden van eetbare planten maar ook op het maken van vuur, de overlevingspiramide, schuilplaatsen en nuttige knopen. Meer info: www.ardennes.com en gregoutdoor.fr

Wildkamperen voor beginners

Het Regionaal Natuurpark van de Ardennen heeft vier speciale wildkampeerplekken ingericht bij Hannappes, Revin en Montcornet. Je kunt er veilig een vuurtje stoken en je vindt er panelen met informatie over wildkamperen. Hier overnachten met je tentje is gratis. Meer informatie (alleen in het Frans) over wildkamperen in het natuurpark van de Ardennen is te vinden in dit boekje.

Back to basics in het bos bij La Cab’Âne

Zoek je toch iets meer comfort? La Cab’Âne ligt aan de rand van een bos en aan het stromende riviertje de Malaquise. Dé plek voor wie op zoek is naar een vakantie midden in de natuur en back to basics wil. Het huisje beschikt over droogtoiletten en een buitendouche met warm water, dankzij de zonnepanelen. Een boek lezen of spelletje spelen? Dat doe je bij kaarslicht. Wil je het nog wat avontuurlijker, combineer dan je trip met een hike met ezeltjes door de ruige natuur van de Franse Ardennen! Halverwege de hike overnacht je in een tentje midden in de natuur. Meer info: www.lacabane-ardennes.com

Off grid comfort in een oud pelgrimshuis

Nog ietsje luxer, maar toch ver weg van de bewoonde wereld: La Corrérie, een B&B met 5 kamers, ligt midden in het bos van Mont Dieu met zijn oude eiken, waterbronnen en riviertjes. Niet ver ervandaan ligt het oude kartuizerklooster uit 1132, leuk om te ontdekken als je hier logeert. La Corrérie bood in het verleden onderdak aan de pelgrims, een historisch plekje! Meer info: www.correrie.com

Fietsen in de Franse Ardennen

Je kunt hier ook prachtig fietsen, leuk om te combineren met zo’n outdoor avontuur! Lees hier al onze actuele fietstips voor de Franse Ardennen: https://www.fietsactief.nl/?p=356402 

 

Beeld: Travelbase

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.