Nieuw Rewild Things boomhutten op een eeuwenoud Brits landgoed

0

Net nieuw: de Rewild Things boomhutten op het Elmore Court Estate in Gloucestershire. Luxe minimalistische ruimtes in het hart van een natuurherstelprogramma Elmore Court, een oud landgoed in de bocht van de rivier de Severn in Gloucestershire.

De boomhutten liggen aan de bosrand, met zicht op een wetland

Boomhutten in duurzaam beheerde natuur

De zes luxe boomhutten zijn een perfecte uitvalsbasis om te ontspannen en te genieten van het landgoed, dat terug is gebracht naar zijn wilde roots. Met uitzicht op bos en platteland zit je hier midden in de natuur, met een bloeiende flora en fauna dankzij het natuurherstelprogramma van het landgoed zijn derde jaar ingaat. Je kijkt uit over wilde wetlands waar dieren vrij rondlopen. Iedere avond wordt je getrakteerd op een zonsondergang vanaf het grote dek van de boomhut. Vakantie!

Geen slechte plek om te genieten van de zonsondergang

Logeren op een eeuwenoud landgoed

Elmore Court is al bijna 750 jaar de zetel van de familie Guise. De huidige eigenaar, Anselm Guise, heeft zich toegelegd op regeneratieve landbouwmethoden voor voedselproductie. De boomhutten maken deel uit van de wens van Anselm om het landgoed te openen voor gasten die hier diep in de natuur kunnen verblijven. Zo kun je pas echt ervaren hoe het mogelijk is om de biodiversiteit te vergroten, onder andere door herbebossing. “Opgegroeid in Afrika met de mogelijkheid om ongelooflijke safaritochten te maken, was ik als kind een natuurfanaat. Toen ik naar Elmore verhuisde, realiseerde ik me dat je echt niet naar verre oorden hoeft te gaan voor een bijzondere ​​natuurbeleving”, vertelt Anselm.

Het eeuwenoude familielandgoed Elmore Court Estate

Luxe en natuurlijk

Een kronkelende promenade leidt door het bos naar de hutten. Van buiten zijn ze met Britse ceder bekleed, binnen zie je kurkvloeren en muren van populierenhout. Het slimme ontwerp zorgt voor maximale isolatie. Er zijn hutten voor 2, 3 en 4 personen, allemaal met super kingsize bedden, biologisch matras en – meestal – uitschuifbedden voor extra gasten. Voor het interieurontwerp is een getalenteerde nicht van Anselm verantwoordelijk: ontwerper Tracey Boyd. Ze heeft voor elke boomhut een individueel kleurenpalet gecreëerd, met als basis materialen zoals hout, metaal en glas met Scandinavische strakke lijnen, onderbroken door speelse kleuraccenten en texturen. De bedden zijn door haar ontworpen en met de hand gesneden door een neef van Anselm Guise, meubelmaker Anselm Fraser.

Het hele jaar door een prima plekje met de houtkachel

Terras met bad en buitenkeuken

Naast de slaapkamer met houtkachel heb je er een minikeuken, badkamer met inloopregendouche en zithoek. Op het dek vind je een vuurplaats met vuurkorf en houtopslag, luie stoelen en een koperen bad om te genieten van het uitzicht. Met de complete (verwarmde) buitenkeuken leef je hier eigenlijk je hele verblijf buiten. Je kunt er ook allerlei lokale gerechten en drankjes bestellen uit de Rewild Things-keuken, zoals ontbijtpakketten, gastronomische kant-en-klaarmaaltijden en wijn, bier en frisdrank. De details maken het af: van zelfgemaakte paardenbloemsiroop tot bluetooth-luidspreker en supersnelle wifi om je fietstochten te plannen. Elke boomhut is voorzien van elektrische oplaadpunten. Leuk om meteen bij te boeken: een privé zwem- en sauna-ervaring aan het meer Madam’s Pond, of een foerageerwandeling met lokale experts. 

Lekkernijen komen uit de eigen moestuin van de de Rewild Things-keuken

Fietsen in Gloucestershire

Het landgoed ligt op een klein eindje rijden van de kathedraalstad Gloucester. Gloucestershire is een prachtig gebied voor fietsers – je vindt er de Cotswolds en de rivier de Severn waar je mooie tochtjes kunt maken. Kijk hier voor meer info en tips voor routes! 

Je leeft hier buiten met de compleet uitgeruste buitenkeuken

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.