Nieuw: Belle Via, fietsen van Savoie Mont Blanc naar Drôme

0

La Belle Via is een fietsroute van de Savoie Mont Blanc naar de Drôme via de Isère. De route loopt door vier departementen langs natuurlijke, culturele en gastronomische ontdekkingen. Lekker gevarieerd!

La Belle Via

La Belle Via is een nieuwe naam voor de V62/V63 Voie Vertes en telt in totaal 369 kilometer. De route staat bol van de afwisseling. Onderweg ontdek je een grote variatie aan landschappen: van meren tot platteland en van steden tot wijngaarden, met bergen op de achtergrond.

Beginnen met een boottocht

Vanuit de Savoie vertrekt de Belle Via vanuit Chanaz bij de wijngaarden van de Chautagne. De route begint met een tocht per boot over het Canal de Savières en het Lac du Bourget, naar de Grand Port d’Aix-les-Bains Riviera des Alpes. Vanaf daar sluit de route aan op de kust en de stranden van het Lac du Bourget. Via Chambéry fiets je naar de Marche en het Lac de Saint André, door de wijngaarden van de Cœur de Savoie.

Lekker trappen langs het water – en regelmatig afstappen voor een duik!

Fietsen door authentieke wijnregio’s

In de Savoie Mont Blanc heb je de keus uit twee verschillende routes rond het Bauges-massief. De variant Haute-Savoie vertrekt vanaf de Via Rhôna in Seyssel en leidt je via La Balme de Sillingy naar Annecy. Hier rijd je langs het meer van Annecy met haar mooie stranden, misschien spot je hier wel de oude stoomtrein. Je rijdt verder naar de Sources du Lac d’Annecy. Vervolgens gaat de route over naar de Savoie, naar Ugine, de streek van Albertville, Saint Pierre d’Albigny en Montmélian. Eenmaal voorbij Montmélian komen de twee routes samen en volg je de oevers van de Isère richting Grenoble en Romans, waar je aansluit bij de Via Rhôna.

De Tours de Chignin, prachtig gelegen tussen de wijngaarden in Savoie Mont Blanc

Tip: fietsvriendelijk adres

Op zoek naar een fietsvriendelijk adres in Savoie Mont Blanc? Maison Doron in Beaufort heropent deze zomer na een flinke renovatie. Het was een hostel – al sinds de jaren 30 – maar je vindt er nu ook hotelkamers. Een fijn adresje met de bistrokeuken en loungebar. Je vindt er ook een fiets- en motorwerkplaats om kapotte fietsen te repareren. Kijk op MAISON DORON

Ga voor meer informatie naar : LA BELLE VIA 

Beeld ©SavoieMontBlanc-Raïh, ©SavoieMontBlanc-Lecoq, ©SavoieMontBlanc-Bijasson, ©SavoieMontBlanc-Daugeron, ©SavoieMontBlanc-Lansard, ©SavoieMontBlanc-Lesueur

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.