Ontdek Flanders Fields met 12 nieuwe fiets- en wandelroutes

0

De Eerste Wereldoorlog heeft de wereld veranderd en Flanders Fields niet in het minst. Tijdens de herstelperiode verrezen er honderden begraafplaatsen en monumenten tussen de kleine gehavende dorpen. Je ontdekt ze met 12 nieuwe fiets- en wandelroutes.

Nieuwe fietsroutes door de Westhoek

Tijdens de Eerste Wereldoorlog vormde de Belgische Westhoek het strijdtoneel van enkele van de bloederigste veldslagen uit de oorlog. Minstens 600.000 mensen lieten er het leven. Die gitzwarte jaren lieten een verpletterende indruk na, ook op het landschap. Met de nieuwe routes, gemaakt voor het themajaar LANDSCAPES, ontdek je het verhaal achter deze locaties.

Sanctuary Wood Cemetery bij Zillebeke

Verwonder je over het verleden

Stemmen uit het oorlogsverleden nemen je op sleeptouw en bijzondere architectuur nodigt uit tot overpeinzing en verwondering. Ga (eventueel elektrisch) fietsen langs bijzondere locaties in het landschap en enkele nieuwe kunstinstallaties en rijd de fietstocht ‘Onzichtbaar Landschap: Eliza Vaneeckhoutte’, een van de nieuwe fietsroutes.

Loopgraven Bayernwald in Heuvelland

Tips voor Flanders Fields

Je kunt prachtige exposities bekijken in de Westhoek over het oorlogsverleden, zoasl deze:

Ga voor meer informatie over de nieuwe routes naar LANDSCAPES

Tyne Cot Cemetery bij Zonnebeke

Beeld: Toerisme Vlaanderen

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.