Nieuwe Selle Royal Lookin Evo nu nóg duurzamer

0

Advertorial

Op zoek naar een fijn, comfortabel en duurzaam zadel, waarmee je het milieu minder belast? Bekijk het Lookin Evo-zadel van Selle Royal

Als fietser het milieu nog minder belasten? Dat kan!

Fietsen is al een van de meest duurzame vervoersmogelijkheden. Toch willen veel fietsers willen de milieubelasting van het rijden en onderhouden van hun fiets nog verder verminderen. Om deze fietsers te ondersteunen bij het maken van milieuvriendelijke keuzes zonder aan comfort in te boeten, lanceerde Selle Royal het Lookin Evo zadel – het eerste product waarbij klanten de inzet van Selle Royal om de duurzaamheid van haar producten te verbeteren uit de eerste hand kunnen ervaren.

Van links naar rechts: Lookin Evo Relaxed, Moderate en Athletic

Uitmuntend comfort & duurzaam

Het originele Lookin-zadel staat bekend om de ‘vensters’ in het zadeloppervlak waardoor je de Royalgel™ vulling kunt zien. Dit originele Lookin-zadel werd ontworpen voor alledaagse stadsritten, weekendtochten en verkenning buiten de gebaande paden. Met het nieuwe Lookin Evo-zadel kunnen fietsers het uitmuntende comfort ervaren van het originele Lookin-zadel waar ze zo graag op rijden, maar met een verminderde impact op het milieu.

Lookin Evo Relaxed

Shift Cycling Culture

Het moederbedrijf van Selle Royal, Selly Royal Group, heeft de SHIFT CYCLING CULTURE Cycling Industry Climate Commitment ondertekend en werkt samen met de Universiteit van Padua en Spinlife om de milieu-impact van haar producten te meten vanaf het ontwerp tot het einde van de levensduur. Dit stelt Selle Royal in staat gerichte, milieuvriendelijke veranderingen door te voeren in het ontwerp, de materialen en de leveranciers plus de productie van elk product.

Lookin Evo Moderate

100% gerecycled plastic

Op basis van dit onderzoek gebruikt Lookin Evo zowel recycling als materialen van biologische oorsprong. Deze veranderingen gaan echter niet ten koste van de kwaliteit, het comfort en de levensduur. De basis van dit zadel maakt gebruik van 100% gerecycled plastic van elektrisch schroot, waardoor dezelfde flexibiliteit en comfort wordt bereikt als bij het originele Lookin zadel, maar met 25% meer weerstand tegen de vermoeidheidstest van Selle Royal.

Lookin Evo Athletic

24% minder CO2 uitstoot

De Lookin Evo BIO-sourced cover bestaat voor 50% uit organische materialen, wat dezelfde elasticiteit, slijtvastheid en comfort van Lookin garandeert terwijl er alleen natuurlijke polymeren worden gebruikt. Dit zorgt voor 24% minder CO2-uitstoot, waardoor het een duurzame keuze en solide allrounder is, of het nu gaat om woon-werkverkeer of het verkennen van het buitenleven. Het is verkrijgbaar bij Selle Royal dealers wereldwijd, en kan direct online worden gekocht via de e-commerce winkel van het merk.

Ga voor meer informatie en om meer te weten te komen over het Selle Royal assortiment naar:
SELLE ROYAL LOOKIN EVO

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.