Ontdek Zuid-Frankrijk per fiets én trein met de Occitanie Rail Tour

0

Leuk én duurzaam: verken Zuidwest-Frankrijk per trein, met de Occitanie Rail Tour! Neem je fiets mee in de trein of huur er eentje ter plekke en trek eropuit naar de mooiste highlights van de streek. We tippen je meteen de leukste fietsroutes.

Fietsen over voormalig jaagpad langs het Canal du Midi

Met trein en fiets door Zuid-Frankrijk

De Destination Occitanie site biedt een interactieve kaart om je te helpen bij het plannen van je reis. Je vindt er een top 10 dingen om te doen binnen 40 minuten van de stations, een selectie van goede accommodatie in de buurt en een directe link om treinkaartjes te boeken. Dit jaar is het aanbod helemaal compleet, wat wordt gevierd met een kortingstarief voor het regionale trein- en busnetwerk. Twintig verschillende routes, samen goed voor zo’n vijftig haltes, ontsluiten zo de Grand Sites van Occitanie – de grote bezienswaardigheden van de regio.

De ‘kanarie’: het geliefde gele treintje door de Pyreneeën

De leukste fietstochten vanaf treinstations

In sommige wagons van de regionale treinen in Occitanie kun je je fiets gratis meenemen, maar een fiets ter plekke huren is misschien zeker zo makkelijk Een paar tips voor niet-te-missen fietsroutes langs het traject:

  • Montpellier is een culturele hotspot. Verken de stad en pik dan het fietspad langs de Lez op naar het strand en de kathedraal van Maguelone, ‘de kathedraal van het zand’.
  • Bij Ax-les-Thermes maak je een e-bike-rit naar het Beille-plateau vanuit Les Cabanes, een idyllisch landschap met de toppen van de Ariège als achtergrond. Bezoek vlakbij de uitgestrekte Lombrives-grot tijdens je stop op station Ussatles-Bains.
  • Ruil tussen Laguépie en Montauban de trein even in voor de fiets. Het fietspad Vallée et Gorges de l’Aveyron voert je stroomafwaarts langs rustige weggetjes zodat je volop kunt genieten van het adembenemende landschap.
  • Villefranche is het begin van de legendarische gele treinroute – de kanarie – door de Pyreneeën. De klassieke stoptrein baant zich een weg door de bergen en rijdt door het hoogstgelegen treinstation van Frankrijk (Bolquère op 1592m hoogte). Stap onderweg uit in in Font-Romeu, een gerenommeerd sportresort met tientallen fietspaden.
  • De lijn Toulouse – Lourdes brengt je ook dichtbij de bergen. In Carbonne en Cazères kun je uitstappen om per fiets een stukje de rivier de Garonne te volgen.
  • De spoorlijn tussen Toulouse en Narbonne heeft driekwart van de weg het Canal du Midi in het vizier. Leuk voor een fietstocht langs het jaagpad! Maak een stop in Carcassonne om rond te slenteren door de versterkte stad en het kasteel (UNESCO-locaties).
  • Bedevaartoord Lourdes is een boeiende plek met het heiligdom en het kasteel. Las meteen een fietstocht in over de groene weg van Graves!

Reis mee voor maar €1!

De Occitanie Rail Tour is niet alleen milieu-, maar ook budgetvriendelijk. Er zijn kortingstarieven voor jonge reizigers (18-26 jaar oud) en ieder eerste weekend van de maand kosten kaartjes maar €1.

Beeld: Lauriane Donzelli / Office de Tourisme de Font Romeu – CRTL Occitanie

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.