Titanic Belfast vernieuwd en nog meer tips voor het Titanic Quarter

0

Titanic Belfast is compleet vernieuwd, een goede reden om eens een bezoek te brengen aan het ‘Titanic Quarter’ in deze boeiende stad. Ontdek meteen nog meer leuke hightlights hier – het liefst op de fiets natuurlijk! 

Titanic Belfast: een nieuwe interactieve belevenis

Heropening Titanic Belfast

Inmiddels 111 jaar geleden ging het roemruchte schip Titanic in de werf in Belfast te water. Dé plek om terug te gaan in de tijd, naar alle facetten en de reis van het schip, is de attractie Titanic Belfast, die in maart 2023 wordt heropend na een flinke make-over. Titanic Belfast neemt de bezoekers op een interactieve manier mee in de boeiende historie. Vanaf de bouw, de passagiers tot de dramatische ondergang, alles aan het schip is rijk aan verhalen. Een van de pronkstukken van de nieuwe ervaring is een 7,6 meter lang schaalmodel van de RMS Titanic met een verrassingseffect ontworpen en gemaakt door OPERA Amsterdam. I

Nog meer Titanic Quarter belevenissen in Belfast

  • Het laatst overgebleven schip van de Slag om Jutland, HMS Caroline, werd voor het eerst in 2016 voor het publiek geopend, honderd jaar na de historische zeeslag. Het schip is heropend in maart en daarmee de nieuwste bezoekerservaring van het Titanic Quarter.
  • SS Nomadic is een voormalige tender van de White Star Line, gelanceerd op 25 april 1911 en nu te zien in het Titanic Quarter in Belfast. Het schip werd gebouwd om passagiers en post van en naar de Titanic te brengen. Op vier dekken worden de intrigerende verhalen verteld van haar passagiers en de hoogte- en dieptepunten van haar dramatische carrière tijdens de twee wereldoorlogen.
  • Een nieuwe permanente tentoonstelling in het havenkantoor – “A Port that Built A City” – viert meer dan 400 jaar maritieme geschiedenis van Belfast. Het beschrijft de opkomst van Belfast als belangrijke haven en de groei en ontwikkeling van de stad als industrieel centrum. 
  • Met de Titanic Discovery Tour leer je hoe en waarom de Titanic werd gebouwd en wat er in de laatste uren gebeurde.
  • Belfast’s Maritime Mile neemt je mee langs de hoogtepunten in het havengebied van Belfast: van de reusachtige kranen van scheepsbouwer Harland & Wolff tot kunstwerken aan de waterkant, de SS Nomadic, Titanic Belfast en het Thompson Dock. Je geniet er meteen van prachtige uitzichten over de stad – ideaal om te ontdekken op de fiets!
  • In het hart van de Maritime Mile, waar de Titanic ooit lag, staat het voormalige Dock & Pump House. In de Titanic Distilleerderij leer je nu alles over de rijke geschiedenis van het pomphuis en de innovaties van de whiskystokerij.

Top logeeradres: Titanic Belfast Hotel

Titanic Belfast Hotel is gevestigd in het oude hoofdkantoor van scheepsbouwer Harland & Wolff. Duizenden schepen werden hier ontworpen, waaronder de Titanic. De prachtige Victoriaanse tekenkamers met hoge gewelfde plafonds zijn het enige bewaard gebleven voorbeeld ter wereld van deze vorm van architectuur. Je kunt er onder meer de bouwtekeningen van de Titanic bewonderen. Een prachtig plekje om te logeren bij je ontdekking van Belfast!

Ook leuk om even koffie te drinken sfeer te proeven: Titanic Belfast Hotel

Beeld: Fáilte Ireland / Tourism Ireland

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.