Fijne vakantieadresjes in de Jura – voor je fietsclub of met z’n tweetjes

0

Het is voorjaar in de bergen van de Jura! De velden staan vol met narcissen, vlaktes kleuren weer groen. Hier fiets je in één tochtje langs bossen, groene weides, bloemenvelden en zelfs watervallen. We tippen je twee leuke adresjes als uitvalsbasis. Ontdek meteen de nieuwe knooppunten in de Doubs!

Lekker plekje – en die tuin hoort er ook bij

Prachtige groepsboerderij in de Jura

La Ferme du Lanchet in Lamoura is ideaal voor grote groepen – zoek je nog een plekje voor een paar dagen weg met je fietsclub, dan heb je het nu gevonden! Deze gîte voor 12 in een gerenoveerde en typische boerderij combineert traditie met een moderne sfeer. De uitgebreide faciliteiten, de wellnessruimte buiten en het ruime terras maken van deze accommodatie een gastvrij en luxe plekje. Je hebt hier twee hectare voor jezelf! Pluspunt: de gîte is uitgerust met een laadpaal voor elektrische auto’s, om duurzaam reizen te stimuleren. In het natuurpark Haut-Jura en toch op maar 2 minuten van Lamoura. Samen met nog een aantal plaatsjes maakt het deel uit van de bestemming Les Rousses, is de eerste Franse regio met het eco-label Flocon Vert. Fietsinfo en routes vind je hier: https://www.lesrousses.com/a-voir-a-faire/activites-et-loisirs/velo-vtt-fatbike-trottinette/cyclo.html

Chambre d’hôte met biologisch ontbijtje

Ga je met z’n tweetjes of een kleiner groepje op pad, dan is een chambre d’hôte fijn. Bij Les Greniers des Châteaux hebben de kamers ieder een eigen sfeer. Hier neem je de tijd voor een ontbijtje met verse en biologische producten, lezen of luieren in een van de kamers of in de binnenhof, of genieten van een maaltijd van de table d’hôte. Je vindt de B&B aan de rand van het bos van Myon, een klein dorpje aan de oever van de Lison. Een goede uitvalsbasis voor Besançon, Salins-les-Bains, Ornans, Arc-et-Senans, vlakbij Nans-Sous-Sainte-Anne. Leuke fietsroute hier: de EuroVelo 6 Fietsroute langs de Europese rivieren. De etappe van Ranchot naar Arc-et-Senans is vlakbij!

De knusse binnenhof van de B&B

Knooppuntroutes in Frankrijk

Ontdek meteen het nieuwe knooppuntensysteem in de Doubs! Op dit moment zijn er twee bewegwijzerde gebieden met Points-Nœuds, zoals de knooppunten hier heten: het centrale deel van de Haut-Doubs en het gebied tussen de Vallée de l’Ognon en de Vallée du Doubs. Er staan 850 borden over een afstand van 495 km!

Beeld: La Ferme du Lanchet / Les Greniers des Châteaux

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.