4x Nieuwe cottages in het fietsvriendelijke New Forest

0

Beeldschone huisjes met rieten daken aan het strand, landelijke huisjes met knapperend haardvuren en baden op pootjes – deze nieuwe New Forest-huisjes zijn stuk voor stuk pareltjes. Een super uitvalsbasis voor een fietsvakantie in het Britse New Forest! 

Not bad: Chamberlains in het leuke Brockenhurst

Knusse cottage in Brockenhurst

Chamberlains kijkt uit over het pittoreske Waters Green in het geliefde dorp Brockenhurst. Dit prachtige landhuis is knus en charmant. Met directe toegang tot het bos kun je hier na je fietstocht nog een mooie wandeling maken. Daarna geniet je terug in de cottage van de openhaard, houtkachel en het bad op pootjes. ’s Zomers installeer je je in de mooie grote tuin!

Duik lekker het bad in na een dag op de fiets

Metselwerk en dakspanten laten de historie van het huis zien

Lastig om je hiervan los te maken en op de fiets te stappen!

Midden in het leuke Lymington

Littlemoor is stijlvol en elegant. Dit karaktervolle huisje ligt in een mooie, rustige straat en  op loopafstand van de jachthavens van Lymington en de hoofdstraat met zijn pubs, boetieks en bistro’s. Vouw de buitendeuren open en de lichte open keuken valt samen met de achtertuin. Een houtkachel in de woonkamer maakt dit ook een fijn plekje op minder mooie dagen.

Lekker knus, laat dat maar aan de Britten over

Fijn fietspaadje langs de kust bij New Forest

Tussen bos en Lyndhurst

1 The Custards ligt dicht bij het bos en het gezellige dorpscentrum van Lyndhurst. Een gezellig half vrijstaand huisje, met brullende houtkachel en een omheinde tuin. Een perfect gelegen uitvalsbasis voor al je avonturen hier.

Brits buitje? Kachel aan!

Overstekend wild in New Forest

 

Op loopafstand van het strand

Een monumentale cottage met rieten dak ligt op loopafstand van het strand: Old School Cottage in Highcliffe. Binnen zie je de karakteristieke balkenplafonds en bijbehorend metselwerk, buiten geniet je van een mooie cottage-tuin. Meer ruimte nodig? Little Meggs (hieronder) is een aangrenzend huisje voor twee, handig als je met een bevriend stel reist!

Dit strand heb je op loopafstand

Dik kans dat je ze ziet op de fiets, de wilde paarden van New Forest

Wat een plaatje – en hier mag jij logeren!

 

Romantische cottage voor twee

Little Meggs, ook in Highcliffe, is een charmant huisje met rieten dak voor twee personen, perfect voor een romantisch uitje. In 10 minuten loop je naar zee. Hier wordt je wakker  onder de balkenplafonds en geniet je van een ontbijt in de buitenlucht in de traditionele cottage-tuin. Stap op de fiets naar het strand en rijd meteen even langs een van de pubs, cafés of restaurants.

Perfect voor twee, deze knusse cottage

Highcliffe heeft prachtige stranden

Fietsen in het Britse New Forest

In het New Forest kun je veilige offroad-paden afwisselen met rustige fietsroutes tussen open heidevelden en beschutte bossen. Je moet alleen even op de rem voor de loslopende paarden tegen die zo typerend zijn voor het gebied! Neem de trein naar het station van Brockenhurst, hier fiets je direct het bos in. Fietsverhuur vind je in Burley of Brockenhurst. E-bikes hebben ze ook. Kijk hier voor meer info, tips en routes: https://forestleisurecycling.co.uk/ 

Wilde paarden in het Britse New Forest

Beeld: New Forest Cottages

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.