MET helmen: kwaliteit uit Italië

0

Advertorial

Al meer dan 25 jaar is MET een gedreven merk waarbij veiligheid, innovatie en design de boventoon voeren. Omdat fietsen ongekend populair is, heeft MET voor ieder segment en prijsklasse een geschikte helm. De helmen voldoen aan de hoogste normen van kwaliteit en veiligheid.

Urbex en Intercity helmen

MET heeft een uitgebreid aanbod aan Urban-helmen waarbij de grootste zorg is geboden aan veiligheid en design. De reflecterende elementen en geïntegreerde verlichting zorgen dat je gezien wordt in het donker. MET heeft daarnaast ook NTA goedgekeurde helmen. De Urbex en Intercity helmen bieden je optimale veiligheid op de e-bike of speedpedelec. MET combineert veiligheid met design: de helmen hebben dan ook een iconisch en innovatief ontwerp.

NTA-certificering

De NTA-certificering is ’s werelds eerste veiligheidsnorm die speciaal voor e-bike rijders is ontwikkeld. Alle helmen met NTA-certificering voldoen aan de nieuwe regelgeving die sinds 1 januari 2023 geldt voor snorfietsen en speed pedelecs. De MET Urbex Mips en MET Intercity Mips zijn beide NTA-gecertificeerd en kunnen aanzienlijk meer impact verwerken in vergelijking met een standaard helm. Een NTA EPS-schaal zorgt voor 10 procent meer bescherming rond de twee meest gevoelige hersengebieden: de achterkant en de slaap. Bovendien beschikken de helmen over een magnetisch USB oplaadbaar LED-licht voor meer zichtbaarheid. Samengevat; de Urbex Mips en de Met Intercity Mips behoren tot een van de veiligste helmen die er zijn.

Mobilite

De MET Mobilite fietshelm is veilig en zit boordevol functies die nodig zijn in de stad. Denk daarbij aan een comfortabel ontwerp en een veilig LED-licht dat je beter zichtbaar maakt in het verkeer. De nieuwe Mobilite, die stijlvolle looks aanvult met een functioneel ontwerp, is net zo dynamisch als jouw dagelijkse leven. Het MET LED-achterlicht kan zonder gereedschap aan jouw helmventilatie worden bevestigd en biedt een vaste en knipperende lichtmodus om je zichtbaar te houden. Het beschikt over 4 LED-spots en heeft een batterijduur tot 60 uur gebruik. De Mobilite is al verkrijgbaar vanaf 80 euro.

 

Corso

De MET Corso fietshelm is geoptimaliseerd voor het rijden op een e-bike. Dankzij de verlengde buitenschaal biedt de MET Corso een extra beschermingsniveau ten opzichte van de meeste standaard fietshelmen. De MET Corso wordt geleverd met een zacht en harde klep. De harde kunststof klep geeft de helm een aerodynamische en professionele look, terwijl de zachtere optie voor een meer casual & retro uitstraling zorgt. De In-mould polycarbonaat shell met EPS liner beschermt je hoofd uitstekend bij een onverhoopte val. De MET Corso is een uitstekende keuze voor woon-werkritten. Extra zichtbaarheid is belangrijk wanneer je op de fiets zit, daarom is hij voorzien van een geïntegreerd LED-achterlicht en reflecterende stickers.

Veiligheid voorop bij volledige in-house testfaciliteit

Veiligheid staat bij MET voorop. Daarom investeert het merk veel tijd en energie in de ontwikkeling van de meest veilige helmen. MET werkt daarvoor nauw samen met ’s werelds beste experts en de meest gerenommeerde ingenieurs. MET is zelfs een van de weinige merken die een volledige in-house testfaciliteit heeft. Daar zijn ze in staat om elke vorm van impact te simuleren.

MIPS

Veel MET helmen zijn ook verkrijgbaar in een MIPS-uitvoering. MIPS is de afkorting van ‘Multi-directional Impact Protection System’. Het komt erop neer dat de helm een betere bescherming biedt bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken waardoor hersenschade door een valpartij nog beter wordt voorkomen.

MIPS wordt toegevoegd aan een fietshelm in de vorm van een wrijvingsarme laag die tussen de buitenschaal en de voering van de helm zit. Als gevolg daarvan kan de helm ten opzichte van het hoofd schuiven bij een impact vanuit verschillende hoeken. Daardoor wordt een groot deel van de rotationele krachten opgevangen, wat volgens wetenschappelijke studies zorgt voor een lagere kans op ernstige en minder ernstige hersenschade.

MET is een belangrijke partner van verschillende prof wielerploegen. Niet voor niets rijdt de winnaar van de Tour de France, Tadej Pogacar van UEA Team Emirates, met de helmen van MET.
Bekijk alle helmen HIER en vind alle verkooppunten HIER

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.