Fiets eens langs kasteel Hernen en Ammersoyen (+routetips!)

0

Spring dit voorjaar op je fiets voor mooie tochtjes langs kasteel Hernen en Ammersoyen in Gelderland. Prachtig nu met al dat ontluikende groen! De kastelen zijn ook weer (vaker) geopend, dus stap zeker even af voor een rondleiding. 

Een plaatje, Kasteel Hernen!

Kasteel Hernen: een pareltje bij Nijmegen

Bij je bezoek aan Kasteel Hernen pik je meteen een spectaculaire presentatie mee over de verdwenen toren.
Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen, dichtbij Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk fietsen is.

Routetip: https://www.fietsnetwerk.nl/fietsroutes/de-geldersche-kasteelenroute-deel-2/ 

Luidt het voorjaar in op Ammersoyen

De grote poort van kasteel Ammersoyen is vanaf zaterdag 1 april weer vaker geopend om bezoekers te kunnen ontvangen. Afgelopen maanden was het kasteel alleen op zondag geopend, nu kun je weer van woensdag tot en met zondag een bezoekje brengen aan deze middeleeuwse waterburcht. Tip: vanaf 1 april start de Nationale Museumweek, dan kun je mee met een unieke kasteelrondleiding, gratis voor Museumkaarthouders. Historische bouwfragmenten van de flamboyante baron Arthur de Woelmont die het afgelopen jaar zijn geconserveerd, worden dan getoond.

Routetip: https://www.glk.nl/routes/fietsen/ammersoyen-fiets-knooppuntenroute

Paaseieren zoeken in een kasteel

Op beide Paasdagen kunnen kinderen paaseieren zoeken in het kasteel. Leuk om te combineren met een lekkere Paasbrunch voor het hele gezin bij Het Koetshuis Kasteel Ammersoyen, op de voorburcht van het kasteel. Wel even reserveren!

 

Beeld: Ton Rothengatter voor GLK

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.