Reisnieuws uit Ierland: fietsen over Blueways en ontdek Inis Mór

0

Staat Ierland al op je verlanglijstje? Zo niet, dan wordt het hoog tijd! Er zijn weer veel leuke nieuwe dingen te beleven, zoals de oases van rust langs de Blueways. En wat dacht je van fietsen door een filmset op het authentieke eiland Inis Mór, in het spoor van Collin Farrell?

Blueways: weg van de drukte

Een van de nieuwe manieren om Ierland te ontdekken is het Blueways concept. De naam verraadt het al: Blueways zijn ontdekkingsroutes waarin rivieren en water centraal staan. Ze voeren je langs onbekende regio’s, kleine dorpjes, groene oevers en mooie stukjes natuur. Geen hectiek, geen drukte, maar puur Ierland. Je kunt de routes fietsend, wandelend, kajakkend of peddelend afleggen. Helemaal leuk: combineer verschillende activiteiten en ga na een stukje fietsen nog even het water op!

Lees ook: Royal Canal Greenway is Fietsroute van het Jaar 2022

Inis Mór: fietsen door een filmset

De ruige westkust is prachtig om op de fiets te ontdekken. Niet voor niets is dit een geliefd decor voor filmmakers en fotografen. Op dit moment draait de film The Banshees of Inisherin in filmhuizen, met onder meer Colin Farrell. Een groot deel van de opnames vond plaats op Inis Mór, een van de drie Aran Islands voor de kust van county Galway. Een prachtig stukje Ierland, beroemd om de lieflijke cottages en smalle weggetjes met dry-stone muurtjes. Ook Archill Island in county Mayo met hoge zeekliffen zie je terug in de film. Leuk om even sfeer te proeven en inspiratie op te doen voor je zelf die kant op gaat. Mooie fietsroutes langs de westkust (zoals de Great Western Greenway!) vind je VIND JE HIER.

Nog niet overtuigd? Hier 23 redenen om Ierland te bezoeken in 2023!

Beeld: Fáilte Ireland / Tourism Ireland

 

 

 

Deel.

Over de auteur

Comments are closed.